Elvonási tünetek - Yamaha RD 125 LC 1984
Az első igazi "nagymotorom" volt, a simsonos korszak után. Imádtam és imádom a típust a mai napig, a kocka formák, a viszonlag erős motor és a jó fogyasztás mind-mind jellemző erre a motorra. Végsebessége jó, de nem egetverő: 125-130, de ekkor már azért kell egy hosszabb egyenes. A 110-et viszonlag hamar eléri és nagyjából képes hosszú ideig tartani. A futóműve szerintem jó, nagyon jól dönthető,ehhez viszont kell egy jó gumi is (nekem szerencsére Pirelli MT65-ös 90/100 és 100/100-as gumi volt rajt). A fékek aránylag jól fognak, a hátsó dobfékhez képest erős, az első viszont kicsit gyenge (egy fékfolyadék csere nálam meglepően sokat javított rajta). Fogyasztása elég jó normál-gyors üzemtől függően 3,8-4,5 liter között van. Egy tank bőven elég 300 km-re. Nekem a "szpíd", a következő poweros változat annyira nem tetszik a kormány miatt, persze van aki arra esküszik. A lényeg hogy akinél ez nem szempont annak ajánlom a membrános verziót, mert menettulajdonságokban szinte teljesen egyformák (a membránosnak eggyel kisebb az első fogaskereke),viszont nem kell a powert állítgatni, a bovdeneket karbantartani, stb. Barátomnak sajnos a power vezérlő doboza elromlott és 30 ezer körül van az ára.Persze ez csak 1 a 100-ból eset,szóval aki egy megbízható és jó 125-ös motort akar annak bátran ajánlom ezt a típust. Ha nem lettek volna anyagi gondjaim még mindig meglenne! Mostanában egyre jobban hiányzik... :(
- Igazából semmi,csak az újítás kedvéért vettem ezeket: hátsó fékbetét (FERODO) 5000 Ft, új kisebb méretű nem lapát indexek 5000 Ft/pár, tükrök 5000 Ft, ezen kívül csak olaj kellett bele. (Castrol Power1 Racing 2T, 4700 Ft/l)
- De, eszembe jutott: index relé (1100 Ft), NGK BR8ES gyertya 1500-1800 Ft, ezek alap dolgok :)
Két nagyon jó barátom segített mindenben, később szerencsére már egyedül is elbírtam vele.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1984 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |