Motorok » Yamaha » Yzf-R1 2001 (998)

Yzf-R1 2001 (998)

Elfogó vadász

Életem szerelme, első látásra belezúgtam. A próbakör után remegő végtagokkal szálltam le róla (gsxf 600 után), nem számítottam ilyen élményre.
3000-ig nincs nyomaték, utána a pillangószelep-állással egyenes arányban szélesedik a mosoly:) és emelkedik el az eleje...
Vigyáztam rá és mindig hazahozott, sokat túráztunk, soha nem hagyott el. A barátnőm hősiesen ülte végig ezeket az utakat a fél-egérpadnyi hátsóülésen, nekem 2 napig fájt a nyakam hosszabb utak után.
Minden fájdalmat kárpótolt az erő és a hang!
Egy triovál Yoshimura segített abban, hogy ne közlekedjek feltűnés nélkül. A műszaki vizsgán felkapták a fejüket amikor beálltam a műhelybe, de nem piszkáltak miatta.
Pirelli Diablo Corsa volt rajta, de ez minden szemetet összeszedett, végül egy hűvös hajnalon talált valami éleset ami kiharapta, ezután maradtam a régebbi Diablonál.
A futómű végtelenül stabil, nagy sebességnél sem érzem hogy instabillá válna. A fékek nekem egy picit gyengék, lehet, hogy a nagyobb súly volt az oka :)
Most, hogy minden bringát csak hozzá mérek, eldöntöttem, hogy meglepem magam egy fiatalabbal - de csak egy túramotor mellé.
Elég nehéz úgy következő motort venni, hogy ne arra gondolj - ezzel is fogok tartósan 260-at utazni a pályán?

- Váltó -170.000 Ft

Yamaha World - itt javították a váltót, nagyon korrektek voltak, gyorsan és jól dolgoztak

Biker-world Rudi - olajcsere, fék, lánc, lánckerék, stb. - rendes srác, mindig segített, tudtommal sajnos leállt a javítással...

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.7/10)

Yamaha