Motorok » Yamaha » Neo,s 50 2006 (49)

Neo,s 50 2006 (49)

Egy kétkerekű vásárlókocsi, ami jól is néz ki

Ezt a motort csak szeretni lehet! Vagyok 194 cm 108 kg és azt mondhatnám hogy a 70-es tempót jó birja allatam.Szinte minden nap használva van az idöjárástól függően. A nejem a környezö településeket is megszokta látogani rokonsági célból. Ami a rossztulajdonságát illeti csak anyi hogy lehetne egy kicsit lágyab az első teleszkopja mert ebből fakadóan töredezhetek le a müanyag fülek.Nagyo jól meglehet pakolni az üléscsomagtartóját pláne mikor kedvesem elmegy a Tescoba, na meg van középüt egy kis fül ahova szintén tud pakolni. Van az utcában egy ugyan ilyen felépitésü Neos csak anyikülönbségel hogy nagyobb köbcentis rendszámos. Szóval nagyon dijazuk ezt a gépet!!Még annyi hogy a vételéára 220000 ft -volt. A kompresszió még mindig tökéletes önindítóval is indul gond nélkül, jó, a fürgesége mintha alábhagyna,de a majd 17000 km azért mond valamit meg kitudja hogy valójában amiket le írtam adatokat,az ellőt menyit tettek bele.Viszont az első rugózása lehetne lágyabb.

- Fékbetét csere ez nyilván való.Egy égő csere. A sztenderjét kellet javitani a sok állitástól. Négy éve használjuk két évente visszük a szerelöhöz karbantartás céljábol.Mikor megvettük volt az első anyi gondja volt hogy az elözötulaj ahogy behozta Olaszból nem vergödöt vele,ő is használtan vette. Most anyi a különbség a két éves felülvizsgálatokhoz képest, hagy a homlokfal müanyag fülei az összes megadta magát.De igy is a müanyaghegesztéselis csak 10000 ft lesz a megbeszéltek szerint.Ehez csak anyi ez a probléma úgy lassacskán jött elő. Megint eltelt egy év. A levegőszürő csavarja valahol kirázodott meg a,levegőcső tört el, ez csere. A kipufogó könyök csatlakozásnál tömítés csere mert kifújt. Egész karburátor takarítása,rendbe rakása, fékolaj,és gyertya csere.Na meg most jött ki rajta hogy első égő csere mert a távolsági sűrűn be dobja az unalmast,csak azt nemtom hogy miért? Ja a szervíz költségem 6800 huf szerintem reális végül is ebből a munkadíj volt 2000 huf.Majd írok még remélem csak jövőre....

Kátai Gábor Szentes

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.5/10)

Yamaha