Motorok » Yamaha » Srx 400 1990 (400)

Srx 400 1990 (400)

Dübörgő egyhenger

Klasszikus vonalvezetés, időtálló design és egyszerű felépítés jellemzi a motort. Én már nyitott dobbal vettem, nagyon hangos így, de éppen ez fogott meg benne. 2-3 ezres fordulat között terhelés alatt gyönyörűen dübörög! Hatalmas feeling végigmotorozni így vele a városon, mindenki észrevesz, ez garantált!
Felépítését tekintve nagyon keskenynek mondható, élvezetes vezetni városban, szinte mindenhol elfér. A baj ott kezdődik, amikor kimerészkedik az ember az országútra, ugyanis hosszú távon elég kényelmetlen, utasnak pedig... no comment!
Végsebessége 150 körül van, ami valójában azt jelenti, hogy 110 felett nem kellemes vele menni, egyrészt mert ekkorra teljesen elveszti a dinamizmusát, másrészt a rezonancia miatt már nem kényelmes vele közlekedni. Ez nem egy sportmotor, amit végsebességig ki kell pörgetni, nagy fordulatszámon. Viszont éppen ezért hihetetlenül élvezetes vele motorozni, alulról már nyomatékos és tol előre! Arra való, hogy dinamikusan lehessen motorozni vele városban, illetve alkalmas még elővárosi motorozásra és hegyekben kanyargáshoz. (Budai hegyek nálam) Lévén, hogy japán belpiacos modell, számolni kell az ezzel járó kellemetlenségekkel, (elöregedett tömítések, gumiborítások, rozsdás tank), de mindezt leszámítva nagyon barátságos jószág, soha nem viccelt meg! A nagy sebességhajszolás közepette rámutat arra, hogy máshogy is lehet motorozni, önmagáért a motorozásért. Nincs egy egetrengető teljesítménye, de épp ez a jó, csak nyugisan! A jobbaknak egy henger is elég. Mondom ezt 25 évesen! Most egy sokkal nagyobb és erősebb, más karakterisztikájú motorom van, de amikor lesz pénzem, egészen biztosan veszek újra egy srx-et. Azt hiszem ez mindent elmond.

- Hátsó index, hátsó lámpa, rendszámtáblatartó, kipufogó leszakadt a nagy rezonancia miatt. Egyébként a szokásos.

Crazy Devils Szegeden, jó arcok és abszolút hozzáértőek, na meg kellemes árakon dolgoznak!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1990
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 42000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.6/10)

Yamaha