Motorok » Yamaha » Jog R 2006 (49)

Jog R 2006 (49)

Csak megy, csak megy.....

A történet ott kezdődik , hogy ez a második jog - om mert az elsőt ellopták. Azt is nagyon szerettem, ha nem viszi el valaki, még ma is biztos meg lenne. Röviden összefoglalva nem egy aszfaltszaggató gépezet, de gyakorlatilag semmi nem akar elromlani rajta. 2007 - ben dugattyúcsere volt a gépen, mert elkopott a motorja, most már ismét nagyon szépen húz.(persze az 50 cm3 - hez képest.)
Eddig csak benzin és olaj kellet bele.(motorex svájci robogóolajat használok hozzá,)
Ilyen idős korában is úgy működik mint egy svájci óra. Csak kizárólag japán robogóra cserélném le. Még mindig megvan és biztos hogy nem akarok tőle megválni semmi pénzért, mert a fenntartási költsége annyira nevetséges, hogy nem is lenne érdemes.Lényegében szinte elpusztíthatatlan kis gépezet, soha nem ülök fel rá arra gondolva, hogy melyik sarkon fog majd cserbenhagyni, és ezt szeretem a japánok
(és koreaiak=autóm) termékeiben.

- porlasztóból benzincsöpögés, amit a tűszelepcsere megoldott, csoki szétcsúszás miatt akadozott a gyújtás,
- gumicsere egyszer, ezen kívül gyakorlatilag semmi hiba nincs vele.
- 2007 - ben hengerfúrás + minden cserére szoruló alkatrész cseréje 25 ezerért.

Nagyon jó barátom, aki nagyon korrekt munkát végez, szinte ingyen.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.3/10)

Yamaha