Café Racer
Balatoni túra alatt két személlyel,hátizsákkal,és 80-as tempóval sikerült 3.6-ra levinni a fogyasztást. Egyébként a puha ülése hosszú úton baromi kényelmetlen volt,és az egyhengeressége miatt az embernek elzsibbadt rajta keze-lába,az állandó vibrációtól,és rezgésektől.A végsebessége 150km/h körül volt,de autópályán két személlyel,és két hátizsákkal bírta a 130-at,amikor siettünk.Az első egydugós tárcsafék,és a hátsó dodfék kombinációja baromi kevés volt még ehhez a gyenge géphez is,főleg két személlyel,és cuccokkal volt gyalázatos.A rugózása egy személlyel még éppen elfogadhatóan kényelmes volt,mint a libikóka,két személlyel már felütött az eleje, a hátulja bírta.Szerettem a gyönyörű egyhengeres hangját,de amúgy gyenge volt,nehéz,és megbízhatatlan.A berúgókarral egy kínszenvedés volt beindítani,hiába volt rajta dekompresszor.A Honda CR 500-as krosszgépem pöcröff indult,pedig nem is volt rajta dekompresszor!Erről ennyit.Örültem amikor megvettem,még jobban,amikor eladtam.Miután Japán belpiacra gyártott modell volt,mindig Japánból kellett hozzá alakatrészeket rendelni,emiatt kurva drága volt hozzá minden,és rohadt lassan jött meg,kb.2-3 hét alatt a cucc.A kinézetét is imádtam,olyan volt a krómnikkel tankjával,és a krómozott sárvédőivel,mint valami régi Triumph café racer,az 50-es évekből.
- Szinte minden,ami csak tudott,hála az előző gondatlan gazdáinak!Kilyukadt a hengerfej,leszakadt az egyik szelep, állandó karburátorgondok,elromlott tűszelep,lengőkar görgőscsapágyai szétkopva-berágódva,házilag megberhelt légszűrő rongyból,és bádogból.Sajnos csak nagyon keveset tudtam vele menni,mert többnyire különböző szerelőknél parkolt.(:
Dunakeszi,és Érd,mert a Yamaha Hungáriától elhajtottak vele!!!
Dunakeszi lassú,és szar,Érd lassú,és viszonylag jó, lelkiismeretes!
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 1982 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |