Az első nagy... gépem
Az Fj-met egyetemista végzős koromban vettem csúszássérülten debrecenben, oldalidomokkal, ahogy anyagi lehetőségeim engedték mindig javítottam (javíttattam) rajta valamit, soha nem hagyott cserben, jó kis gép. A fékhatása-futóműve korából adódóan mondjuk így utólag elég gyenge, de ez akkor nem érdekelt, mert 1097 cm3 volt alattam, akkor amikor mindenki 350-es Jáwával járt körülöttem. Vigyázni kell a váltójával, de nekem semmi baja nem jött elő, és 1000 km-ként megevett 3-4 dl. olajat. Ha elromlott rajta valami az mindig az én kókány szerelésemből adódott pl. elektromos zárlatot okoztam, olajszűrő fedelét túlhúztam, eltört.
Ja! Amikor szakvizsgáztam akkor a garázsban tanultam a motoromon ülve!!!!!
Imádtam, mai napig sajnálom, hogy eladtam. Úgy tudom tiszavasváriban hajtják az én kis fj-met. Néha a haverjaim meghajtották de én sose űztem és az esőtől is óvtam. Évente olajcsere természetes volt és a fék és kuplungolajat is cseréltem rendszeresen. A karburátorszinkront évente állítani kell! Az NGK gyertyát szereti és a 98 as ólmozott benzint, de néha avgas 100 ast is kapott. Hosszabb állás után az undítás macerás, célszerű feltölteni az úszóháza(ka)t benzinnel és úgy indítani, kímélni az indítómotort.
A rendszáma UEF 070, alvázszáma 36Y000517. Remélem jó kezkebe került, mert én nagyon-nagyon vigyáztam rá. Azóta a haverok fj-jének a doktora vagyok.....
- Fejidom bontott 15000, elsőlámpa 30000, de ezek törés miatt lettek cserélve, fékbetét 4000, láncszett (f. kerékkel) 25000,
Gyöngyösi István Debrecen, őt ajánlom, rendes srác, +sk.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1984 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |