Motorok » Yamaha » Virago Xv 250 1989 (250)

Virago Xv 250 1989 (250)

Az első motorom, avagy Born to be wild

Imádom!

2 évvel ezelőtt rá se néztem a motorokra. Párszor Simsonoztam, barátok gépén. Aztán jöttek a haverok és totál megfertőztek. Voltak Yamaha-k és Virgácsok is a baráti társaságban, így elég könnyen jött a választás.

2006 márciusban vettem a vasat kicsit több mint 30 ezer km-el. sajna jogsim csak augusztus közepére lett. Szeptemberben sikerült úgy 3000-et beletenni. Azóta meg még párszázat a tavaszias télnek köszönhetően. Most várom a tavaszt.

Jó tulajdonságok: V2; kis fogyasztás; nem romlik e, mert Yamaha; jó hang; az ereje is ok nekem, mint kezdőnek. Nyomatékosabb a V2-es, mint pl a 250 Maraduer egy hengere. 2 emberrel is lazán elmegy bárhova. Kormányzás, fék minden OK.

Rossz tulajdonságok: 90 fölött szélben elég izgi az országúton. Kezdem kinőni. :) Túl magas vagyok hozzá.

Ha sokáig áll, ne felejtsétek a benzincsapot PRI-re rakni, mert különben nem jut el a karbiig a benzin mielőtt lemerülne az aksi. Én már 2x megszívtam. De akkor meg betoltam :) Amúgy egy hónap után is rögtön indul.

Megyünk városba, országúton, autóúton. Minden frankó. Nagyon jó kis gép. Merem ajánlani, főleg kezdőknek. Szép motor, kiváló minőség. Bevállt, megbízható technológia (ugyanaz a blokk 15 éve).
Van plexim is. Azt ledobtam róla, annál fogva cibálta az oldalszél a kormányt és mivel magas vagyok (190) a fejem is mindenféle turbolencia érte (a fejem jóval a plexi fölött volt).
Kénylem: Egy nap alatt 250 km volt a legtöbb vele... hát zsibbadt a hátsóm :) a többi rendben volt.

Fenntartási költségek: Én 9000 alatt fizetek egy évre kötelezőt. Most lesz kb évi 2000 FT lóadó. <2500FT tele tankolható.

Még marad egy évig minimum. A többi meg a pénztárcán múlik. Valami 650 környéki chopper, túra vagy naked gép lesz a következő.

- A teleszkópban már nem sok olaj maradt. Tavasszal kap új szimeringet. Lassan a kuplungcsere is érik.

Csak a kötelezők. Házilag. Ezek nem vészesek, de azért a Yamaha árak néha döbbenetesek.

Cseréltem benne olajat, olajszűrőt, gyertyát légszűrőt. - 10ezer kb.

A vizsgára vettem egy hátsó gumit, még nem lett volna muszáj. - 15ezerért. A nagyobb gond az volt, hogy akkoriban nem nagyon értem rá szerelgetni, alig találtam vidéken gumist, aki vállalta, hogy felteszi.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1994
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.7/10)

Yamaha