Akusztikus csalódás
A fogyasztása miatt kedveltem meg. Az elmúlt 4 évben nem hibásodott meg rajta semmi. Csak megnyomom az indító gombját és már megy. A kipufogó kicsit meg lett babrálva, ezáltal a hangja alapján mindenki nagyobb motornak nézi mint amekkora valójában. A kis hengerűrtartalom ellenére meglepően nyomatékos a 3. fokozatig. 4. - 5.-ben érezni, hogy csak 16 Kw-os,viszont tartósan bírja a 100-at 2 személlyel + szélvédővel. Igazán a 80-90 az élvezetes tempó, amikor még lehet nézelődni.
A rossz utakat célszerű elkerülni. Az első rugózás még egy közepes osztályzatot elér, de a hátsó rugóút rövid és rázós.
A vezető ülés kényelme is hagy kívánni valót, de aki ilyen motort vesz, az 50 kilóméterenkén iktasson be ismerkedést a környék nevezetességeivel.
Amire viszont kitűnő: 50-100 kilóméteres körben elhagyni a várost, kicsit nézelődni. Az emberek integetnek, és nem az öklüket rázzák. (Feleségem feladata visszaintegetni)
2007.09.18.
Újabb 2000 Km-t tettünk meg a nyáron. A megbízhatóságáról kialakult véleményem változatlan. Semmi hiba.
A kényelem terén talán hasznos tapasztalatra tettem szert. Legyen a zsebben egy 7 mm átmérőjű acél pálca, ami hátsó teleszkóp feszességét állíthatja. A terhelés függvényében érdemes rendszeresen változtatni a beállítást. Az abroncsban a nyomást is célszerű pontosan beállítani, mert az amúgy sem precíz futómű a helytelen nyomásnál vagy elpattog,vagy nagyon elkúszik.
2009.02.15
Jelenleg téli álmot alszik. Akksi meleg helyen, benzintank teletöltve. Nem gondoltam volna, hogy a gumik(ultrával illik mosni), lánc(minden második tank után finoman lánc-spray ajántott), gyertyák(10 ezrenként ellenőrizni) az eredetiek lesznek 8 éves korában (23000 km), igaz minden csak kenőanyag kérdése. /Habár a 20 éves 50000 Km-es Simsonomon is eredeti a lánc/ Szerintem 1 hónap múlva ismét használatban lesz.
- akksi
Saját magam végzem az olaj és szűrő cserét.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2000 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |