A Yami
2006 májusában vettem a gépet, 2001-es modell. Tökéletesen megvagyok vele elégedve. A tulajdonság pontokat az adott kategórián belül viszonyítottam, nem egy közúti motorhoz. Évente 2X dugócsere, láncszett csere. Teleszkópban olajcsere. A blokkban lévő olajat sem árt cserélni 3-4 havonta. Ha rendszeresen karban van tartva akkor nemokozhat komoly meglepetést. Soha nem hagyott cserben még. Kicsit megvan barmolva henger egy része, így szebben pörög... A motorja erős, nem csak fennt megy, lent és középen is elég nyomatékos, nem olyan hogy csak fent megy és alatta semmi. (mint egy KTM). A sebességek sztem jók, bát a váltó tengelyen már kopnak a racsnik, ez yamaha betegség. Gyönyörű szép hangja van, viszonylag halk:-)
Az alkatrészek átlagos árúak hozzá, könnyű szerelni, csak azokat az idióta alucsavarokat fogom lecserélni a láncfeszítőnél. Az előző tulaj vmit barmolt a berúgókarnál, ezért egy részét cserélni kellett, azóta gyémánt.
Az ugratókatt jól veszi, nem dől előre, hátra, keményterepen azért érezni hogy nem 2007-es futóműve van.
Az ülésmagasság rettenetesen magas, kategória legmagasabbja, engem nem zavar, de haverom kátéjemje mellett elég furin néz ki.
Mit mondjak imádom. A következő motorom is yamaha lesz.
Versenyezni is járok vele, azt szereti igazán....Meg én is mikor benézek a zsír új 250-es 4üteműek mellé.
- Teleszkóp szimeringek, kopó dolgok...lánc, lánckerék
Haverom motorszerelő, olcsó és mindent megcsinál prif módon
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |