Motorok » Yamaha » Tzr 50 2006 (50)

Tzr 50 2006 (50)

A nagy kedvenc

2004 augusztusában vettem. Ausztriából lett hozva, törötten, 2 hónaposan. A bal oldali idomokat kivétel nélkül javítani kellett, rendesen össze volt törve az oldala. Ezenkívül cserére szorultak az első teleszkópok és a km meghajtó is. Mindezt kb. 150000 Ft-ból megúsztam munkadíjjal együtt. Szerintem drága volt egy kicsit. Ettől kezdve nem kellett ráköltenem semmit, csak tankolni kellett bele. Gyorsulásra nem panaszkodom (6 sebességes), a vége 85-90 km/h. Fogyasztás rajtam múlik, el lehet vele járni 3 literrel, de volt már 5 liter is 100-on. Elöl-hátul tárcsafékek vannak, jól adagolhatók. Jártam vele a Balatonon és Budapesten is, elvetemült ötlet, így egyszerre a 2x130 km. Hátfájás garantált. :) De persze nem erre való, városban ide-oda járkálni tökéletesen megfelelő. Ajánlom mindenkinek, aki az 50 cm3-es kategóriában válogat. Összességében elégedett vagyok vele, bár városon kívül kevés az 50 cm3, városban meg hiányzik a csomagtartó, bármit vinni akartam, hátitáskát kellett hordanom, ráadásul a bukót sem lehet eltenni sehova, mindig cipelnem kellett. Ezért is döntöttem a Cygnus mellett (népítélet: Tündér).

Kiegészítés (2007. 07.): A nemrég ítélkező TZR-es kollégának üzenném, hogy olvassa el mégegyszer ezt az ítéletet, én egyáltalán nem húztam le a motort, SŐT a címben is az áll, hogy "A nagy kedvenc". Műszaki probléma nekem sem volt, arról nem tehetek, hogy a motor nem akar felmenni a bakonyi emelkedőn úgy, ahogy én szeretném. A féklámpánál valami csatlakozó csúszhatott szét, nem kerestem meg, azóta se működik. Ha már az olaj is szóbakerült, nekem 2szer kellett olajat öntenem bele a 2500 km alatt, végig fullszintetikusat kapott, nem a gagyi márkákból!!! 90 %-ban én is elégedett vagyok vele, a 10 %-ról pedig nem a motor tehet, mégiscsak 50 köbcenti, én többet vártam tőle. Ja ha te is tudnád a kezelését csinálni, akkor nem esett volna le a lánc.... Ezzel nem haragot akartam kelteni, de jó lenne, ha előbb figyelmesen elolvasnád, amiről írsz, aztán meggondolod, hogy mit is írsz le.

- Balatonra menet 2 alkalommal megállt.
- Benzincsap eresztett.
- Féklámpa nem működik.
- Ezenkívül egyszer nem indult el reggel.

Yamaha Németh, Győr
Drága, a munka is csak átlagos.

Magam

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.5/10)

Yamaha