Motorok » Yamaha » Tdm 850 1991 (859)

Tdm 850 1991 (859)

A mindenre jó semmire se való

Itt az idő véleményt mondanom a TDM-ről. JAnuárban vettem, most május van. Sikerült belevernem 4000 kilométert ez idő alatt, pedig se túl jó idő nem volt, se túl sok időm.
Én úgy fogalmaznék, hogy ez a semmire se való de mindenre jó motor.
Nem speed, de a sor kettő iszonyú nyomatékos.
Nem túra, mégis nagyon kényelmes az ülés és kormánypozíció.
Az asszony is imádja, a hátsó doboznak nekitámaszkodva nagyon kényelmesen ül. Ellát felettem, látja a forgalmat,...
Mondjuk a magasságát én is imádom, hogy az autók felett ellátok, így biztonságosanelőre tudok tekinteni a forgalomra. Motoron ugyebár 100-szor figyelmesebben és előretekintőbben kell közlekedni:)
Azért mint szerintem minden motorral 100 kilométerenként megéri megállni pihentetni a hátsó feled.
A szélvédelem nagyon gyenge, mondjuk úgy nincs. És ne próbáld meg cserélgetni a plexit. Úgyse hat. EZ ilyen, ilyennek kell szeretni. VAlahogy a műanyag elemek úgy vannak megkreálva, hogy iszonyú turbulencia képződik már 120-nál. És nyomja a vállad.
De legalább visszatart, hogy ne húzd neki őrült módjára.
Végsebességet nem tudom, nem próbáltam. 185 volt a legtöbb, amit eddig mentem, de ez még közel sem a vége.
Viszont 110-el közlekedve a világból is kimész vele.
Alacsony embereknek nem ajánlom magas építése és robosztussága miatt.
Érdekes, hogy Magyarországon alig ismerik, míg mind a németek, mind az olaszok imádják.
Pedig én mást nem vennék a magar utakra, csak túraendúrót. Avval közlekedve nem jön rád fél percenként a pánikroham, mikor belemész egy kátyúba, hogy vajon mi törött ketté.
Összefoglalva: Szerethető, nagyon jó motor azoknak, akik nem mindenből a maximumot akarják (max LE, max nyomaték), hanem motorozni szeretnének. Élvezni a kanyarokat, de nem a térdüket koptatni. Élvezni, mikor a kanyar kimeneti ívéből egy nagy gázadással kihúz a gép.

- Semmi

Yamaha Top. - Lehúzós.

Megánszerelő - Hozzáértő és korrekt

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.6/10)

Yamaha