A kétszínű tanító mester
Friss nagy A-s jogsihoz kerestem motort úgy, hogy elötte nagy motoros vezetői élményem nem volt, robogó is csak 10-15 éves távlatban gyerekként. Az ismeretségben vannak régi motorosok akikben megbízok (az élet egyéb területén is) és nyilván velük ültem átbeszélni mit is vegyek. 50 Le körüli 4-500 as motorra gondoltam, de lebeszéltek róla mondván 35 évesen már nem vagyok felelőtlen gyerek és egy-két év alatt ki fogom nőni, szóval vegyek valami 600-as mondjuk Fazert. Miután "felpróbáltam" haverom Fazerét, elkezdtem keresni a megfelelő gépet és találtam meg az enyémet. Egy 78 Le-s folytott verziót. Még örültem is neki hogy nem 98. Ehhez mérten 2000 együtt töltött km után ki vetettem belőle a folytást így mind a 98 paci szabadon vágtázhat. Itt szeretném leszögezni hogy a 78 le-s és a 98 le-s két külön világ. A folytott verzió "kelletlenebbül" indul meg lomhán pörög föl és gyakorlatilag 10500-nál elfogy míg a 98 LE-s változat ennek az ellentéte pikk pakk felpörög és 10500-nál kezdődik a "tüzijáték" :-) Eddig minden rendben és nagyon meg vagyok elégedve. CB500-at vezettem többet ezen kívül és bár az kis sebességnél jobban manőverezhető összességében mwgint a Fazert venném. Nálam hiba nem jött elő kötelező szerviz és gumi csere volt csak.
- -
Yamaha szervizben edződött szakihoz. András
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | Valami ezres a kevesbb váltás miatt :-) |
Verdikt | (9.6/10) |