Motorok » Yamaha » Fzs 600 Fazer 1998 (598)

Fzs 600 Fazer 1998 (598)

A Harmadik Gyerekem

2003. telén vettem meg 2 év ácsingózás után Fazer 600-as gépemet. Volt időm, így a létező teszteket, cikkeket elolvastam így az a benyomás alakult ki bennem, hogy kategóriája legjobbja. Kinézet, kényelem, menettulajdonság, megbízhatóság mind-mind mellette szóltak. Leírhatatlan az az érzés, amikor kigurultam a kereskedésből, a vigyort még a szállingózó hó sem tudta az arcomra fagyasztani. 1-2 hónap, s a bejáratás keserveskedései (udvarlási rituálé) után jöhetett az egymásra találás. Hűűűű..... Minden igaz, amit erről a kis bestiáról írtak. Kényelmes, jó a szélvédelme, 160 km/h lazán utazó, a fékei is pontosak, jól adagolhatók. A kanyarokat olyan vele vadászni, mint egy F-16-ossal két fedelűre lőni. Fogyasztása 5-6 liter között, akár erőltetett tempóban is. A kiállása meg egyszerűen lehengerlő, lehetne akár a júniusi playmate is. Nézzük a hátrányát, bár ezt mikroszkóppal kell keresni. Csak azért, hogy erről is megemlékezzek. Szóval az autópályát nem ennek a motornak találták ki. Bár 200-al tartósan is lehetne menni, de ekkor már úgy össze kell szedd magad a motoron, hogy az már keserveskedés. Hegyi utakon viszont verhetetlen.
Szervízbe Yamaha Karsaihoz hordom rendszeresen, korrektek, csak jót tudok róluk mondani, mindenkinek ajánlom.
Összefoglalva: rendkívül jó indulatú, pozitív motor, olyan kiállással, amit a mai napig megnéznek. Nem véletlen, hogy családtag.

- semmi

Nyíregyháza Yamaha Karsai

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.7/10)

Yamaha