Motorok » Yamaha » Xj 900f 1985 (891)

Xj 900f 1985 (891)

A család kedvence

Sziasztok. A mocim 18 éves, 9 éve van nálam, a legnagyobb örömömre. Jelenleg 100.200.- km. van benne. Igazi igásló, kényelmes, a világ végére elvisz, visszahoz, ha kell két személlyel, megpakolva, durván átlépve a megengedett össztömeget. Semmi komoly bajom nem volt vele a 9 év alatt, igaz nem is hajtom ész nélkül. Minden tavasszal megkapja a friss olajat, olajszűrőt, légszűrőt, és nem is fogy belőle olaj a következő tavaszig. 6.000.-km a csereintervallum, ezt próbálom betartani, csak nem mindíg sikerül. Szinte minden nap használom, melóba járok vele. Kardán hajtás miatt igen gazdaságos és megbízható ebből a szempontból is. Nekem nagyon bejött a gép, nem is akaródzik megválni tőle. Igazi férfias gép, már mint kezelhetőségre, semmi extra rásegítő, semmi elektromos varázslat, viszont még anyag van benne! Igazi "nagy vas".

Hiányossága talán a nem túl erős első futómű, de miután nem versenyszerűen használom, így ez nem zavar különösebben.
A váltó kicsit nehezen jár.

Tavasszal sikerült hozzájutnom olcsón gyári kipuffhoz (10.000.-Ft. a pár), + szervíz teljes átnézés, semmi extra hiba, olajcsere, karburátor állítás (már nagyon ráfért). Lényegesen halkabb lett, egyenletesebben jár, és kevesebbet is eszik. Azóta átlépnem vele a 100.000.-Km-t.

- Kardánkereszt szorult, de ez csak szerelés alatt derült ki, menet közben nem.
- Első fékmunkahenger szimmering 17 év után (nem javítottam, hanem felraktuk egy honda fékberendezést + R6-os fékkart, azóta lényegesen jobb az első fék.
- Első teleszkóp szimmeringek cseréje 13 évesen.
- Szelephézag lapkázás 13 évesen.

Yamaha Hungária, Budaörsi út, nagy megelégedésemre.
Közel van (Budaörsön lakom), és jók a szerelők.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1989
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.9/10)

Yamaha