Motorok » Yamaha » Bt1100 2006 (1063)

Bt1100 2006 (1063)

16 éves tartósteszt

Amikor 2002-ben megjelent egy a kollégám hívta fel rá a figyelmem. Megláttam és beleszerettem. Persze le akartak beszélni róla, mert:
- karburátoros („nem indul majd rendesen”)
- a blokk régi konstrukció („ha száz lovas lenne megvenném")
- léghűtéses („minden sarkon szelephézagot fogsz állítani”)

Mivel szerelem volt nem igazán hatottak meg a negatív hozzászólások, két év nyálcsorgatás után, 2004. őszén toltam ki a szalonból, indítottam be először. Azóta gyűrjük egymást kora tavasztól késő őszig szinte minden nap. A mai napig imádom a hangját, nyomatékát, motorfékét, nyugodtságát és a formáját.
Az elmúlt 16 év túrái és a mindennapos munkába járás alatt több mint 165000 km-t tettünk meg közösen úgy, hogy egyszer sem hagyott cserben. Millió emlékünk van együtt, gázoltam vele felhőszakadás okozta 40 cm-es vízben, mentem jégesőben és töltés nélkül is hazahozott a túra utolsó napján. Rettenetesen kezes motor, nem túl széles, így városban sem egy rossz választás. A karburátornak köszönhetően alapjáraton (rángatás nélkül) el lehet vele surranni az autók között. Kanyarokat is nagyon szereti akár nagyobb tempóban is. A szélvédelem az olyan amilyen egy naked bike-on, én a 177 cm-es magasságommal 140-150 utazót tudok tartani autópályán, de hozzá tartozik a történethez, hogy azért motorozom, hogy érezzem a szelet. A 20 literes tankjával késő ősszel amikor már „finomabban” megy az ember 400 km is elérhető, az átlagfogyasztás 5,2 körül alakul (min: 4,2, max: 6,5 liter).

- Tekercs (generátor) eddig kétszer, kb. 80000 kilométerenként
- Szabadonfutó (125000 km)
- Gyújáskapcsoló

Yamaha Motor Hungária (a garancia miatt) 2004-2006

Kozmaxmoto szereli 14 éve, máshova nem is vinném.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző motorja? Következő motorja? R1200GS LC