Motorok » Triumph

Tiger 885

Két kerekű, kék tigris

Imádom! Először is, szerelem volt első látásra. Nem ültem rajta, nem hallottam, mégis a 3 henger és 2 kipufogó olyan képzeletbeli koncerteket adott a fejemben, h képes voltam Skóciából behozni ezt a kis kék, 86Le-s tündérbogarat.
Első nagy motor a robogók után, nem rossz élmény senkinek aki először ül rá. Jó puna mágnes le kell szögeznem :) Karakteres, mokány, ízig-vérig férfinak való cucc. Volt, hogy Mohácsról jöttem vele Pestre nyáron, toltam neki, leizzadtam, szétrázott, megerőszakolt, kiszívott belőlem minden erőt, alig éltem, alig mozogtam, készen voltam mire hazaértem, belebotlottam az egyik konyhaszékbe ettől beleállt egy cigi a számba, majd mire leégett, újra motorozni akartam :) Elég addiktív.
Kanyarokban már jó, így h. új gumik vannak fent, fogyasztás 6-10L között van, vérmérséklettől függően. De a legjobb az egészben a hangja. Azt imádom! Az önmagában véve már egy karakter, egy személyiség, ahogy a majdnem-lefulladok hörgésből átcsap egy olyan üvöltésbe, mint mikor nagymacskák marakodnak az éppen kicsinált zebratetem felett. Pazar. Jó, mondjuk nekem gyerekkoromban is a Maruti Suzukinak volt a kocsik közt a legjobb hangja (3 henger) csak olyan lassúnak tűnt. De ezen a motron én vagyok a karmester és tudom hörgetni, nyikkantani, bömböltetni, puffogtatni szinte bármit.(Meg kell jegyeznem, a motor nem olyan hangos,h. elinduljon tőle egy autóriasztó is...) Hallják a forgalomban, látják amikor a átmegyek a bpest legnagyobb utcai kráterein fékezés nélkül, ahogy felsiklok egy 10-12cm magas járdára és nem látják, amikor állva ringatózok földutakon, bányatavak körül.
Kicsit sajnálom, hogy nem lehet itthon jó, hóba való téli gumit kapni ebben a méretben, így pár napra az éveben le kell szállnom róla.

- Ami elromlott: bendix (fogaskerék rendszer a motor és az önindító közt) - Beszer.ár: - - 90.000ft szakszervizben (BP., Váci u.) + szerelési költség 130.000ft :D - - 48.000ft + 25.000ft más szerelőnél (triumphszervizponthu) :DDD - Néha nem ég az üres fokozati lámpa.

Frontosa, BP, Váci u. 175. Át akartak verni, életveszélyesen szerelték össze a motort, ami 2 nappal később már el se indult :DDDDDDD

vvvvvvponttriumphszervizponthu Na ő szakember, ráadásul lekiismeretes is.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1994
Előző motorja? Dylan Következő motorja? Tiger III SE