Motorok » Triumph » Speed Triple T509 1996 (885)

Speed Triple T509 1996 (885)

Belátom, tévedtem

Ez egy igazi tévedés volt a részemről. Pedig még az asszony is megmondta, hogy szarok az angol autók/motorok ne vegyek olyat. :-)
Szóval amiről irok az egy 1050-es tripple 2005-ből. Megláttam a fotókat, elolvastam a teszteket és tudtam, hogy ez kell nekem.
Először is késett a Frontosa három hónapot az átadással. Azt azért ki merem jelenteni, hogy minden tartós fogyasztási cikk értékének legalább 30%-át a mögöte álló szerviz és alkatrész bázis adja ki. Hát ebben az esetben sokat ront(ot) a márka megitélésén a Frontosa. Soha semmivel nem készültek el időre (még ma is van olyan alkatrész ami nem érkezett meg hozzá, pedig már egy éve eladtam). Amit megcsináltak az nem volt jó, a szerelők nem kaptak oktatást a tipushoz. Öt hónap alatt hatszor volt a motor szervizben, összesen két hetet. Állandóan megmakacsolta magát, az istenért nem akart elindulni. Különösen attól a pillanattól kezdve, amikor felkerült rá a két sport kipufogó. A Frontosában pöbbször is igazgatták hozzá a befecskendezést de soha nem volt tartós a siker.
Ezektől eltekintve sem voltam oda a motorért, de ez már szubjektiv. A rövid hátsó villa miatt nagyon ideges a motor. Városban ez persze ideális, akár a tengelye körül is megfordul a motor, de hegyi utakon már nem lehet vele szépen motorozni, mert nem tartja az iveket. Autópályán maximum 200 amit öt percél tovább el lehet viselni rajta a szélvédelem hiánya miatt.
Összeségében, tehát városi/elővárosi motorozásra tudom csak ajánlatni. Egykerekezni, stopizni remek.

- Állandóan beköpte a gyertyákat.

Frontosa

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (3.8/10)

Triumph