Vasparipa
Imádom a drágát igaz nincs beírva , ha húzom a fülét terepen meg aszfalton vegyesen nem ritka nála az iszákosság (akar 10 liter )
Ugrálni nem igazán lehet vele mert nehéz és ahhoz már a rugóutjai is rövidek. De földúton lehet vele hasítani ezerrel :) . Lazán lehet vele 80-at menni földúton , aszfalton 160 körül de a rezgéstől 80 fölött nem igazán működik a kilóméteróra.
- Elromlani nem igazán romlik rajta semmi , zavar a rozsdásodó váz és a hátsó rugó . Taknyolás közben lerepülnek a hátsó indexek de miután vettem ujat és átdolgoztam a felfogatását már nem :)
- Egyszer érdekes módon nem akart gyulladni (önindítós) csak kis kattanás hallatszott betolni nem lehet még ötösben sem :D csavarhúzóval rövidrezártam az indítórelét úgy tudtam elindítani.
- A hiba oka az volt hogy elkorrodálódtak a csatlakozók a biztosítéktábla alatt. Különben csak megy és megy igaz az indítás nem jön végbe 1 fél fordulat alatt de más problémám nem volt vele.
- De aztán lett szerencsésen elszenesitettem a kuplunglamellákat , vettem bele gyárit meg persze olajszűrőt és találtam egy kis fémreszeléket a régiben leszedtem a kupakot a blokk alján ahol az olajat lehet leereszteni ott még több fémreszelék volt .... a generátor felőli oldalon a lendkerék alatt van egy lánc ami a két darab kiegyensúlyozótengelyt hajtja meg az kopott meg . Annyira hogy a görgők fél oldala teljesen lekopott... csere a főtengelyen levő fogaskerékkel együtt plusz feszitő plusz csúszka ... A szervizkönyvében irja a generatorfedelet 6000 kilóméterenként le kell szedni és a láncot szükség szerint megfesziteni....Meg a hátsó rugóstagban megszünt a csillapitás ... örömteli helyzet ... de csak az nem kopik amit nem használnak :D
Az én vagyok :)
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1994 |