Motorok » Suzuki » Gs 650 G 1981 (650)

Gs 650 G 1981 (650)

Szürkebarát

1996-ban vettem ,mint első japán nagymotoromat.Svájcból lett behozva darabokban.A kardánkihajtás fogaskerekének a vége törött le anyástúl.Valószínűleg a kinti tulajdonos nem kérte a javítását és rövid hányódás után hozzám került.A hiba ellenére nagyon jó állapotban volt.GYári dobok, fekete blokk,fekete -szürke fényezés.A szívocsonkok java elvált a talpától.Valószínűleg egy óriási Pichler idom -amivel a gépet vettem-túl melegen tartotta a motort.A hibát orvosoltam,motort összeraktam és nagyon sok kellemes kilómétert tettünk meg együtt.Mostoha tipusa volt ez a Suzukinak.A jellemzői miatt megért volna többet is.Nagyon jó uttartása van ami a 19-es keréknek is betudható kanyarban,szűk fordulóban erősebb kezek kellenek.Gyári állapotában 100-as átlagnál 4 liter alatt is tud enni.Motorja 5.fokozatban alacsony fordulatról is gondolkodás nélkül kigyorsít.100000km-es futásteljesítmény garantált.Űléspozíciója kényelmes,hosszú távon viszont a nyereg szinte vág.A csaknem 40 000km használat alatt sehol nem hagyott cserben.A szelepfedél alól szivárgott az olaj,elromlott a fesszabályzó,a féktárcsák erősen koptak,a szelepfedéldíszek lepotyogtak.Sajnos nem voltam a legjobb gazdája.Télen is használtam,nem figyeltem oda a kellő bemelegítésre igy elkezdte csipegetni az olajat.A kipufogót szétfúrkodtam,fel is ugrott a fogyasztása 2 literrel.Eladtam mert nagyobbra vágytam.Később cseréltek benne gyűrűt,főtengelycsapágyat.(siklócsapágyas,volt egy láncos verziója aminek a blokkteste és a karoszériája az 550-re hasonlított az görgős volt)Igazából ajánlani tudnám ha nem egy 25 éves gépről lenne szó.

- kardánkihajtás a blokkból eltört,szívócsonkok elváltak,fordmérő spirál elszakadt

sk

sk

Fenntartási költség (8) Évjárat 1983
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.7/10)

Suzuki