Motorok » Suzuki » Ay 50 A 2006 (49)

Ay 50 A 2006 (49)

Kis sárga veszedelem

Történt még 2004-ben, hogy a Nemzeti Bank helyett nyakamba szakadd ez a kis sárga veszedelem :)
El akartam már adni az elején, de aztán valahogy a nyakamon maradt...megszerettük egymást.
Az elején 0 motoros tapasztalattal -nem- száguldoztam a forgalomban a megengedett 45km/h-s sebességgel. Ilyen tempóval közlekedve minden nap ajándék volt. :) Meglepetésemre elég jó ment a kis 50es blokkal, bár a bringás futárok néha lehagytak :( Gyorsan elrepült az első szervízhez szükséges 600km-el, amikor is némi felárért kiszedettem a kipufogóba és a variátorba beépített folytást, valamint beállítattam a karburátort, mert nagyon sokat evett a drága. 4L benzin 100km-re, és az olaj is csak 400km-ig bírta.
Az elvégzett szervíznek köszönhetően, immár 60km/h-val száguldozhatok (állítólag lehet még rajta húzni 75ig), és a fogyasztásom is visszament rendesen: 2,5-3L benzin/100km, és 1L olajjal/750km.
A sebesség fokozás helyenként ellustította a motort, mert 0-30ig nagyon megindul 30-50ig imádkozással eljutsz, majd 50-60ig megint nagyon jól húz.
A városban ideális kis jármű, de nem árt ha figyeled a forgalmat, mert a fék hatásosabb, mint a gázt rángatva menekülni próbálni.
A rugozása tökéletes, amennyiben tükörsima aszfalton használod. a Váci út-on és környékén, meg néha reccsen egyet a gerinced :)
A fékek elég hatásosak (elől-hátul tárcsa), bár sok használat után éreztem rajtuk egy kis fáradást.
A tárolásra az ülés alatt rekesz szolgál, egy M-es zárt sisak belefér, meg némi apróság.
Még utassal is elboldogul, mert elég nagy az ülés, van kapaszkodó és lábtartó is. Csak rendőr ne legyen a közelben :)

Kedves Kis jószág, és bocsánat az alkalmi félrevezetésért, de itt csak a 2006-os befecskendezősről lehetet volna írni, ezmeg még a régebbi karbis.

- Igazából elromlani nem romlott el semmi ezalatt a 3700km alatt.

Suzuki Hollós :)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.5/10)

Suzuki