Kezesbárány
2000 februárjában vásároltam a motort egy budapesti használtmotor kereskedésben. 400-as sporttúra motort kerestem, amit a Suzuki RF-ben meg is találtam. A baráti körömben található más 400-asokkal összehasonlítva (értsd: Honda CBR, Kawasaki ZZR,ZXR) nyugodtan kijelenthetem, hogy a Suzuki RF nagyon jó választás! A motor méretei nagyobb kategóriát sejtetnek, főleg a laikusok számára (az enyémről hiányzott a 400-as felirat, így laikusok rendre azt kérdezték hogy 900-as vagy 1000-e a kicsike.)
A motort csak saját kezűleg szervizeltem, ami kimerült az olaj, szűrők, fékbetétek cseréjében... Soha nem volt vele semmi gond. Ha valaki 400-as RF-et akar venni annak maximum annyit tudok tanácsolni, hogy a ´96 után gyártottakat részesítse előnyben, mert akkor módosítottak rajta egy kicsit (pl. digitális lett a műszerfal, így még a spirál sem szakadhat el:))
A motor egyébként nagyon kezes, ideális tanulómotor, 5-6 literes átlagfogyasztással, 200km/h-s körüli végsebességgel.
185 cm-es testmagasság fölött már nem ajánlanám, de ez szerintem a legtöbb japán belföldi típusról elmondható.
- Semmi
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1997 |