Motorok » Suzuki » Xf 650 Freewind 2000 (644)

Xf 650 Freewind 2000 (644)

Kékséges barátom

Nem mondható egy versenyparipának,de ki lehet menni vele nyugodtan a pályára.Inkább mint egy huzós terepre,bár a földutat és a dombokat elég jól bírja.
Viszont egy mindennap használható megbizható motort tudhat magáénak az ember,ami minimális karbantartást igényel.Pl láncolajzás.
Aránylag keskeny,városban az autók között nagyon jól lehet lavirozni vele,csak a kormánnyal kell vigyázni,mivel a magasabb építésű autók pl:Zafira,Ignis tükrének a magasságába esik.
Amugy minden kezelőszerv kézre esik,bár a "Lada" szivatóval nehezen tudtam megbarátkozni mivel elég nehéz a megfelelő fokozatot megtalálni rajta.
A gyári plexi nemigazán nyújt megfelelő szélvédelmet,és az első fékcsövet is érdemes lecserélni fémre.A hátsó 12 fokozatu rugóstagot sem találom megfelelő keménységűnek,bár nekem még a gyári beállításon van.
A motor hangja nekem nagyon bejön,ahogy duruzsol az 1 hengerével,néha prüszkölve egyet-egyet a kipufogóba.Szval KIRÁLY!
Legtöbbet 157 km/h-val mentem vele pályán,de a menetszél nagyobb volt mint a motorhang.Ja a kipu még a gyári.
Mindent összevetve szerintem egy nagyon jó kis motor,ráadásul nekem még tetszik is.A pakolhatóságot megoldottam egy Nonfango-736-os dobozzal.Sisak,esőkabát,lakat-lánc,láthatósági mellény elfér benne,vagy egy közepes hátizsák.
Fogyasztása városi használatban kb 4,5 liter körül van,pedig néha megszoktam ugrasztani.Gyorsulása kb 4,6 s/100 km.
Viszont a projektoros fényszórókról csak jót tudok mondani!!!
Aki egy megbizható,szinte gondozásmentes és nyugodt mocit szeretne az nyugodtan válassza ezt a tipust,bár számolni kell a hangyákra amik a tenyeredben mászkálnak(de nem csipnek)!:)
Ez adódik az 1 hengerből és a 650 ccm közötti összefüggésből kb olyan 140 km/h magasságából.
Nekem sikerült többször is megtapasztalni,mivel ha elindulok szülöföldemre,akkor 300 km-t teszek meg vele 1 seggel,1-2 cigiszünet beiktatásával.

- Eddig még hibátlan.

Suzuki Amargo.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.9/10)

Suzuki