Irén, a kék amazon
Tényleg 2005-ben jött ki, a típus a Suzuki szerint M800, itthon VZ800. (tudja valaki miért?)
A városban nem egy robogó fürgeségű, méreteiből adódva nehezebb a szlalom, de még tűréshatáron belül.
A dugóban kissé hamar melegszik a hűtővíz, a ventillátor szerencsére megoldja. Ellenben okádja a meleget. Normális motoros nadrágban folyik rólam a víz, a szellőzőzsebek sem érnek semmit.
Olaj fogyasztása is OK: 2 dl / 5000 km. (3,5 liter kell bele)
A nyomtéka nekem szenzációs. A végsebessége: plafon 160 volt (plexi nincs) - kibírhatatlan, 120-at még el lehet viselni. Nekem a 110 volt ideális autópályán.
Egy igazi jelenség: a mai napig megbámulják a népek mindenhol.
Imádom én is, meg a feleségem is. Neki a háttámla sokat dobott a kényelmén.
Nekem a kormány egy kissé távol volt alaphelyzetben (vertikális kihívásokkal küzdök - 170 cm), állítani lehet valamennyit.
Viszont az utas, ha nagyobb mint 170, sok és hosszú jóra ne számítson.
Keveset túráztunk vele, kevés cuccot lehet rá pakolni, nagy dobozzal meg nekem nem tetszik. Egy személlyel viszont a hátsó ülés - mivel támlázott, így - pakolható rendesen.
Negatívum: Suzuki Rt. hozzáállása. Amikor megvettem nem volt hozzá kézikönyv, megkaptam a régi vz800-ét, mondván alig van különbség. Ja, mindkettő V2 - 800-as. Majdnem minden más. Amikor szóvátettem a Corp.nak, küldtek még egy ugyanilyet. Tavaly sem tudtak még adni. A gyári kiegészítők itthon, csak 2006 második felében jelentek meg, holott a tőlünk nyugatabbra már a megjelenéskor lehetett kapni. Szerencsére az ómerikai HighwayHawk felismerte, hogy melyik az rész melyik előző modellből származik és már nyomta is a saját cuccait (hűtőrács, bukócső, háttámla, táskatartó, csilivili kis mütyőrök).
- Mivel 80%ban városban (Bp-en) ment, a rázkódástól eltört a rendszámtábla tartó keret, majd letört a rendszámtábla tartó panel. Áldassák a sok kiváló minőségű út...
- Azóta a háttámlán van. Ezért nem vittem szervízbe.
Motorrad - kötelező szervíz volt.Tették a dolgukat.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |