Motorok » Suzuki » Gsx 1400 2006 (1402)

Gsx 1400 2006 (1402)

Halkan suhanó !!!!

Szerintem a szentesi Rodeo Ride, ahol a moccot vettem maximálisan felölmúl sok szakszervizet. Viszont a szegedi Motorvilág suzuki kereskedést a legjobban nem ajánlom senkinek se!!! Na azok a suzuki motorkereskedés és szervizelés legesleg alja, de inkább vizelés.
Egyébként a meghajtó láncom még az eredeti, nem rángatom a gázt, így még sok-sok km-t belehajthatok. Nekem 41cm-es nagy Givi plexim van elől 1 éve, és a szélvédelmem így már szuperjó.( nagyobbat nemtalálni ezekre a motorokra,200-ig normális testtartással ülök a helyemen!)
Denso gyertyákat használok, és ezeket 12 ezrenkét kell cserélni, az olaj pedig Bell-Ray, amit szitén 12 ezrenkét cserés. Így minimálisra csökkent a szervizelése a gépnek, mert még a gyertyák és az olaj is fele árába kerülnek bármimásnak. (NGK-4100Ft/db, olaj pl motul kb 4000 Ft/l, jaa és ezek persze 5 ezrenként cserére szorulnak!!)Hátsó fékbetétek 20 ezerig bírták, fékhatás fika! Utánna próbálkoztam az AP Racing nevezetűvel, de kb 5 ezer km után kihajítottam ezeket, mert elkezdték csócsálgatni a féktárcsát, és eszméletlen csikorgó hangokat hallattak menet közbe fékezésen kivül!! Főleg hátrafelé tolás közbe, de a fékhatásuk jobb volt az eredetinél.(ára 6.500 Ft/pár) Az óta az angol EBC névre halgató betkók vannak hátúl, aminek a fékhatása idáig a legszuperebb, a tárcsát sem nyalja, hangja semmi. (ára 10.500Ft/pár) Jaa, és a végére a fogyasztása:- minden tankoláskor mérem, és kb 130-140-nél jön ki a legideálisabbra. Túrázva 5.1-re, de ebbe még belefér párszor a 160 is. kb 450km 1 tankal.

- Valami oknál fogva mintha 1 alkatrész eltűnt volna a kormány baloldali kapcsolószektorábol, ami az indítógomb ütközési véghatárolója. Ez konkrétan egy brutális esős úton hazafelé tőrtént. Másnap a motort nem használtam, de harmadnap ennek a kis alkatrésznek a hiányában nem tudott a mocc beindulni!! Ugyanis az indítógomb előbb megszakítja a világítás áramkörét, és azon átcsúszva zárja az indítómotor áramkörét, ami pedig nem sikerült, mert a szóbanforgó parányi kis alkatrész hijján a nyomógomb nem tudta összezárni az áramkört. Mivel elekrtomos szerkezetről lévén szó, műanyagból kikalkuláltam a hiányzó cucc formályát és méretét, majd kireszeltem, és beépítettem. Az óta a motorom ismételten tökéletes !!! Az általam beletekert 32000 km alatt, (lekopogom!), ezen az apró hibán kívül az égvilágon semmmi baja se volt a gépnek, se olajfogyasztás, se semmi !!!!
- Egyetlen nagy problémával küzködöök, a nagy súly és a nyomaték hátulütőlye, hogy falja a hátsógumit, ami nekem szokatlan, mert eddigi motorjaimon évekig elment 1 gumi. Nállam kb 6-7 ezer km-ig tart 1 új hátsó gumi, és ebbe a méretbe még a legolcsóbb is kb 35 ezernél kezdődik.

Rodeo Ride KFT, Zsolti a suzukik legügyesebb professzorai közé sorolandó !!! Gyors, ügyes, megbízható, és nem basz át sóder dumával!!!

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 32000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.9/10)

Suzuki