Hálás, korrekt két kerék jó motorral
Ezres Ducatiról erre átülve pro és kontra véleményem is van.
A minősége az népmotorhoz illő, jól össze van rakva, jó anyagokból, kevésbbé igényes festés, semmi extra, akad egy-két silány megoldás... Ugyanakkor minden olcsó hozzá! Szokatlan a hidegen bizonytalan alapjárat és a kissé nehézkes hidegindítás, csak tökéletes állapotú akksival indul. A benzinszint jelzó nagyon hiányzik, gyakorlatilag a napi kilométer állásából lehet következtetni a benzin szintjére, illetve a köhögésről és erőtlenségről, amikor a tartalékra kell átállni. Az ezres gép után nagyon kellemes meglepi a motor egyébként kultúrált és csendes járása, a gyári dob kellő morajjal ad hangot a környező füleknek, a világítás is elfogadható, a testtartás ideálisnak mondható (főleg sporttúra után), a kisebb súly kifizetődő, könnyű vele manőverezni, döntögetni. A fogyasztása kiváló: egy személlyel túra tempóban 3,5, két személlyel 4 liter alatt marad. Alacsony termetűeknek szerintem kiváló, teli talppal lehet áldogálni ha szükséges:)
Karbantartása egyszerű, alkatrészek olcsók, nekem egy szezon alatt egy liter olajat utána kellett tölteni, pedig nem füstöl a gép, a motorja tökéletes. Az F-es verzió plexije kiváló, az én termetemhez mérten (180 cm) szépen a sisak fölé dobja a szelet. Ennyi pénzért nem lehet jobbat remélni sem:) Nem egy gyorsuló mester, de aki a pirosban szereti tartani a motor fordulatát, az szerintem nem ilyen gépet vásárol magának. Túrázásra, munkába járásra nagyon ideális gép. A váltója (főleg a Ducati után) vajpuha, szépen veszi a sebességeket és könnyen lehet üresbe is betaposni:). A sajátosságait megszokva szerintem ideális moci kezdőknek, kis pénzüeknek és túrázóknak egyaránt.
- váltókar tengelyének szimeringje cserére szorul
Magam csinálom...
undefined