Motorok » Suzuki » Gsx 1300 R Hayabusa 2001 (1298)

Gsx 1300 R Hayabusa 2001 (1298)

dobozosBálna - Dugó Busa-ja

Nos.....2005-ben láttam meg a kereskedésben. Szerelem volt első látásra! Piros-fekete! Nekem nagyon megtetszett.....mondta is az eladó aki nagyon jo barátom és szintén motoros beállitásu. Szóval a mondata: "csorog mi Dugó? Hozzak szalvétát?" :) Kész voltam tőle,főleg ahogy a pódiumon fent állt. Peckesen oldaltámaszra állitva. Na szóval.....sikerült megvennem ´06 márciusában akciós áron hozzájutni. Majd megbolondultam hogy mikor lesz már jo idő hogy mehessek vele. Igaz volt már akkor napsütés,de mivel nem egy elmebeteg fajta vagyok igy vártam a motorozni való időre. Min 12 fok és száraz,langyos aszfalt. No meg ne legyen kátyu mert annyi a hasidomnak meg a felninek,villának stb. Mert ugye milyen is a magyar út? Nem azért hullik a sóder a Kamazról mert elrohadt a platója, na de nem ez a lényeg! Megvolt a motor,ruha is, várjuk a jo időt! Szépen be lett járatva ahogy kell finomra. 1000 km előtt pár méterrel máris kötelező szerviz, olaj+szűrő csere na meg csavarok stb vizsgálata. Jött a jóidő irány minden hétvégén mert igazat megvalva nem 18. ballagásra kaptam hanem gyüjtögettem no meg állambácsi adott kölcsön egyik bankkal közösen. Voltam vele találkozón ahol párszor ki is néztek hogy milyen motorja van egy 26 éves "kis takonynak"! Azóta is van akinek nem tetszik de valahogy tudok aludni ezekkel a gondokkal is. Voltam vele Szlovákiában is 2 személlyel a Magas-Tátrában. Én kényelmesnek találom igaz 170cm vagyok ha jól kihuzom magam, igaz a 87 kilóm is segit hogy leérjen a lábam. :)) Mióta megvan költöttam már rá pár dolgot pl. Ovál martin cső 4:2-be, poliroztattam a felnit (agyig-full), tankbőr csakis Bagster-től és sikerült hozzájutnom egy dobozszetthez is ami Nonfango!!!!! Nagyon passzol hibátlanul áll rajta. Nekem szintén tetszik,akinek nem az nem vegyen magának. Volt már 600 S Banditom és 250-es kisBandit is mindkettőn volt mindig találkozóra való cucc rendesen. Ebbe a dobozokba lehet ám pakolni 2*40L és egy 45L-es dobozka van rajta. És a lényeg 1évesen használtan vettem 120eFT-ért. Kétszer használta a srác de uj szaga is volt még. Magyarul a hülyének is megérte nemhogy nekem! Uj ára olyan 280eFT körül van. Akadt hogy nyugis menetünk volt, de akadt olyan is hogy ami kifér a csövön ha egyenest látunk. Én megvagyok elégedve vele!!! Kétszeméllyel is kényelmes és kezes. Futóműve jó szerintem de lehet még rajta javitani,játék és idő kérdése. Ereje van bőven nem nagyon szoktam váltogatni fonom gázadás és tol szépen ahogy kell egy szupersportnak. Aki izomkodni akar és megmutatni milyen egy "tökös" motoros aki minden szezon alatt motortépit mert összecsukja, az vegyen egy köszörükövet vmi 1000-s sportgépet. Ott 1 személy kényelmesen szoronghat a kis plexi mögött és a kemény ülésen. Tehát 13000 km léptem át tavaj. Semmi plussz kültségem nem volt eddig a mocimra csakis esztétikai vágyak,dolgok amiket eddig felsoroltam. Nekem a Bridgestone BT56 R a gyári gumi amit nagyon nehéz beszerezni nekem bejött. Igaz kicsit nehezen melegszik fel,de utána jo. Most cseréltem le a hátsót mert már kicsit kopottnak mondtam és volt benne egy vas tüske is,igaz más egyből mondta hogy megveszi és megvágatja magának. Mondtam is: Te hülye vagy EMBER!!!! Mennyit ér az életed és a motorod? - Kérdeztem.... Biztos megvolt a véleménye,de megtartotta magának szerencsére. Az elején még a gyári van szintén de gondolkodóba esek mert már repedezett pár helyen. Lehet csere lesz tavasszal. Fogyasztása szintén jo nekem 6,1 ir ki a számitógép kijelzője de összegében mindig ennyi ha kint megyek vele,ha dolgozni járok vele, az utóbbi ritkább. Hangja a kipufogónak köszönhetően nagyon szép és gyönyörűen duruzsol és a lényeg!! nem akarnak leszúrni az utcában ha jövök vagy megyek. Igaz van pár nemszerető tirpák,de hol nincs? :)) Egy fém fékcső azért nem ártana a gépre, de akkor má hullámos tárcsa is szépen gördülne a pofák között de nem versenygépre fizettem elő! Szóval nekem KIRÁLY bringa. 300-at mentem vele már,de igazából 120-180 között járok. Bajom nincs vele, nem is volt és remélem nem is lesz! A teljesitményadó rendesen odavág, de hisz nincs mit tenni, ez Magyarország!!! Ez van!! Egy évi díja 40eFT!! Nem olcsó ahhoz képest hogy 2kereke van és max 7 hónapot használod.

Összegezve én nem bántam meg hogy ezt a nagy "bálnát" választottam ha teccik vmi ugyis azt veszi meg az ember ami neki teccik nem pedig azt amire más le-vagy rábeszéli. Most a fűtött garázsban alszik felbakkolva és letakarva, ledugózva! Várjuk a jó időt! :))

- Nincs még ilyen szerencsére !

Carmo Motor (Suzuki) Nyíregyháza

Fenntartási költség (3) Évjárat 2005
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (5.8/10)

Suzuki