Motorok » Suzuki

DL1000

Brutális gőmozdony

Ez egy hatalmas nagy túragőzös. Én 170 cm vagyok és egy 2 cm-el alacsonyabb DL650 üléssel alkalmassá tettem, hogy le érjen a lábam. Kellett még egy kormánymagasító amivel közelebb tudtam hozni a kormányt. Ezekkel a változtatásokkal, már 170 cm-es ember is tudja kényelmesen használni.
Előtte egy DL650-es motorom volt, ugyan ebből az évjáratból. Ugyan kevesebbet evett 1,5 literrel, de ez az igazi. Jobb a fék, futómű, irányíthatóság. A motor teljesítmény pedig bőven elég, akár túrázásra, akár egy jó kis csapatásra Ausztria hegyeiben. A motor 50 kiló poggyásszal két személlyel nagyon kényelmesen tartja a 150-es utazó tempót. Ilyenkor kb 5,5 litert fogyszt. 160-170-nél is ugyan ilyen kényelmes, de itt már 6-ot evett. 130-ig elég 5 liter neki, de ott csak totyog. 140-150 az ideális. Sajnos a 650-es itt már gyengélkedett. Nem tudott nagyon gyorsulni. Az 1000-es DL-em 160-tól is úgy tol mint egy gőzmozdony. Soha nem fogy ki az erőből. Így, hogy ezelőtt egy 650-es DL-em volt, nem értem azokat akik lefikázzák az 1000-est. Mindent egybe véve két teljesen különböző karakterű motorról van szó, még ha hasonlítanak is. Nagyon jó motor a 650-es (de ha futja rá),akkor is az 1000-es használati értéke lényegesen jobb.
És, hogy mi amiben nem jó?!
Kicsit nehéz. Nehezebb mint a 650-es. Szűk kanyarokban kicsit birkózni kell vele. Kis termetűeknek, csak kisebb átalakításokkal ajánlom, amit fent leírtam. Inkább 175-cm feletti jó fizikumú embereknek ajánlható. Aki nem szereti a V2 remegését annak nem ajánlom. Én meg a 4 hengeres fűnyírókat nem szeretem. Kicsit zavaró még, hogy 3 ezres fordulat alatt nem érzi jól magát (rángat). Ezért sajnos, ha kényelmesen fel váltunk 6-os fokozatban 3 ezernél 90 km/órával gurul a motor. Sajnos emiatt meg a súlya miatt városi használatra kevéssé alkalmas, mint a 650-es.

- Bárhogy is gondolkodom, semmi nem romlott el rajta. Még egy izzó sem égett ki.

Yamaha World. Maximális szakértelem, normál árakon.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 12000