Motorok » Suzuki » GSX-S1000F ABS (999 cm3)

GSX-S1000F ABS (999 cm3)

Az igazi mindenes huligán motor

Kicsit ló nincs efektus volt a megvétele. 6 év v2 Aprilia után egy v4 tuono volt a szívem vágya viszont ez volt a racionális választás. Ár-érték arányban kb verhetlen.
Alapvetően egy jó motor apró hibákkal amikkel sokan nem is foglalkoznának valószinűleg, én viszont úgy vagyok ezzel hogy nem én vagyok a motorért hanem az van értem.

Futóműve jó, viszont érdemes személyre szabni. Nagy tempónál hajlamos volt az eleje belibegni mivel gyárilag nincs benne kormány lengéscsillapító. 1 óra állítgatással meglett a nekem tökéletes verzió.

Fékjei jók, viszont suzukisan diszkont feelingje volt. Az elsőfék nekem kicsit szivacsos, határozattlan volt. A hátsófék pedig indokolatlanul hamar müködtette az ABS-t.
Előre kapott egy Magura HC1-es fékpumpát és mindenhova Goodridge fémszövetes fékcsövekeket és MotulRBF660 fékolajat.
Első fék határozott, egy ujjal is pontosan adagolható és nem fogy el. Hátsófék sokkal később "darál".

Van egy "típushibája" is. Angolul "snatchy throttle"- rángatós gáz ami kb 1 óra alatt bontással és összerakással együtt javítható. Néhány szerszám és egy multiméter kell hozzá. a TPS szenzor feszültségét kell beállítani.
Maga a hiba:apró gázadásra is rángat, ugrik kiszámíthatatlan viselkedés alacsonyabb fordulaton. beállítás után minden olyan amilyennek lennie kell.

Sokat túrázom vele. Átlagos testalkathoz tökéletes. Szerpentinen igazi kis öröm motor.
Hatótávja vátozó. Nagyban függ a pillatnyi elme bajtól. Fogyasztása 5,5-9-ig minden sikerült már.
3 fokozatú kipörgésgátlója egész jól teszi a dolgát bár a legidegesebb (3as) fokozat kb csak esőre való szárazon nagyobb gázra is elkezd dolgozni amikor egyébként beleférne kicsi játék. Túrázni a 2es pályázni az 1es vagy az off állás, de itt azért már tisztelettel kell bánni vele.

Alapvetően egy jó motor! Jó ár-érték aránnyal. Nem drága fentarthatósággal.

- Kopó, fogyó alkatrészeken semmi

MotoNemet