Motorok » Suzuki

DL650

Abszolút allrounder

Először is kezdeném azzal, hogy borzasztóan kényelmes. Széles nyereg, jó ülés pozíció, egészen jó szélvédelemmel. 1000 és 1000 km-t lehet vele furikázni egy seggel. Igazi partner a hosszú túrák során. Kofferekkel, meg egy tanktáskával az egész ruhatárat el viszi, még a hajszárítót se kell otthon hagynod. Meg az asszonyt sem. Két személyel már kicsit erőtlen, főleg, ha valaki olyan utazik veled, aki nem 50 kiló, hanem kicsit több. Abszolút igénytelen, csak tankolnod kell, meg néha láncot ápolnod. A fékek haraphatnának jobban, de végül is nem verseny paripáról beszélünk. Amire kell, arra nagyon jók. Ha nem csak túrázol, hanem kicsit megcsavarod a szarvát, azt is nagyon szereti. Meglepően fürge lesz 5000-6000 körül, úgyhogy a hegyi kanyargásokhoz is nagyon jó partner. Itt jegyezném meg, hogy a gyári Bridgestone papucsok a hosszú túrákhoz valók. Kemények, sok km-t lehet futni velük (27000-ret bírtak), de kanyarvadászathoz életveszélyesek. Hamar megcsúsznak és nem is jelzik, ha a határon motorozol. Ez szubjektív vélemény. Javaslom a Konti Trail Attackját!
Terepen még nem próbáltam, szerintem az is csak gumi kérdése, de a földutakon is lehet relatíve tempósan haladni vele.
Városban verhetetlen. Ellátni róla a kocsik teteje fölött - rövid lábúaknak, lányoknak talán magas lehet -, észre vesznek az autósok, mert pont a külső tükörbe világít, megfelelően nyomatékos, hogy ne kelljen folyton váltogatni (azért mégis csak 650cc).
Szumma-szummárum ennél jobb paripát nehezen tudok elképzelni. Jó választás a mindennapokra, a hosszú túrákra és a hétvégi kanyargásokhoz.

- Lefittyedő tükrök. A mőanyag elemek egyszerűen elrepedtek. - A hátsó tengey menete megszakadt. (elég rossz anyagból van az alkatrész) -

Suzuki Hollós ÚjpestMindenben tudtak segíteni. Amiben mégsem, megmondták ki tud.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (9.0/10)

Suzuki