A túragép
Rengeteget túráztam vele két személlyel. Nagyon jól bírta a hegyi emelkedőket megpakolva, tempósan haladva. A párom 2-300 km után már nagyon nyűgös lett a kényelmetlen üléstől, én viszont egyik alkalommal egy fenékkel 700 km-t is lehúztam. Igaz, utána 2 napig nem nagyon volt kedvem ráülni a kicsikémre. Kizárólag csak jókat mondhatok a gépről, bár érzelmileg nem kötődöm hozzá annyira. Az utaskényelemtől eltekintve kitűnő mindenes motor nulla hibával. Minden szervizt megkapott, láncszettől kezdve olaj, szűrők, gyertyák, gumik. Szóval csak a kopó alkatrészeket kellett cserélni. Mondanom sem kell, nagy odafigyeléssel járattam be, és állítom, ha szétszednénk a blokkot, gyári állapotokat találnánk.
Teljesítménye elegendő, 3 év után is örömet tud okozni a gyorsulása. Középtartománya mindenkor megfelelő nyomatékkal szolgál, nem kell állandóan a pirosba forgatni (nem úgy mint 1 sornégyes 600-ast). Mivel mentem már izomgépekkel is, nyilván szeretnék később majd erősebbet, gyorsabbat. De akiknek kitalálták (újrakezdőknek, ill. rutintalanabb kollégáknak) nos, erre a célra tökéletesen megfelel azzal az aprócska kitétellel, h jó kezekben, kanyargós utakon kemény ellenfelévé válhat a sokkal nagyobb és drágább gépeknek.
Fogyasztását tekintve a következő a helyzet: túratempóban (90-120km/h) 4,5-5 liter, üveghangon (180-200km/h) 7 liter. Ennél többet nem sikerült megetetnem vele. Ja, két alkalommal sikerült megpakolva 4,02!! literes fogyasztást is elérnem, viszont ekkor nem mentem 100 km/h fölé, mert kanyargósabb szakaszt teljesítettem.
Egyáltalán nem bántam meg a vételt, sőt. Másoknak is ajánlani tudom - akik ilyen kategóriában gondolkodnak - feltétlenül vegyék számításba motorvásárlás esetén.
- Semmi.
Amargo Buda: király hely, gyorsak és nagyon precízek!!! Ja, és nem is drágák.
Rodeo Ride Szentes: elmegy.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |