Motorok » Suzuki » Ay 50 A 2006 (49)

Ay 50 A 2006 (49)

A japán fostalicska

Történt 2004 ben, hogy a 14 éves hugom kapott egy majd félmillás robogót ballagásra. Hát örültem neki, gondoltam mivel kisvárosban élünk, jó lesz néha elszaladni a boltba, vagy a fagyizóba. Eleinte csak jól esett, hogy olyan mint a bicikli, de nem kell erőlködni a hajtással, aztán később beleszerettem a motorozásba. Hamar lementek a közös használat miatt a bejáratós kilóméterek, és kikerült a fojtás. Ekkor a végsebessége 60-65 körül volt, és rosszabul gyorsult, mint nagyanyám járókerettel. Ezt követően jött a malossi tuning és a gianelli kipufogó, így már 80 körül van a vége, hátszéllel esetleg 85, és a gyorsulása is javult valamit, ám szomorúan vettem tudomásul, hogy a gyári aprilia-k és malaguti-k úgy otthagynak, hogy csak na. Arról nem is beszélve, hogy milyen igényes, például egyszer kicsit jobban rálélptem a berúgókarra, és máris cserélni kellett. Nem én szoktam szerelőhöz vinni, de aszt tudom, hogy állandóan kell rajta valamit cserélni. Pozitívum, hogy viszonylag biztonságos a nagy kerekeknek és a michelin gumiknak köszönhetően, a kanyarokban nagyon stabil. Azoknak a szülőknek ajánlom, akik gyermeküknek szeretnének első robogót venni, mert nem képes hatalmas sebességekre, tehát kisebb a halálos balesetek aránya. Az viszont tuti, hogy a csemetét majd mindenki legyorsulja, és fikázza a tempó miatt, az is előfordulhat, hogy ő lesz a szivatások céltáblája, és esetleg bezárják az öltözőszekrénybe :D Nyugdíjasoknak is ajánlom még (a Miss Daisy sofőrje tempó miatt), de nem kisnyugdíjasoknak, mert lazán bebyel 5 litert( akkor már valami használt kisautó ennyi pénzért), ha hajtom többet is. Mindent összesítve, ez egy fostalicska, aki a motorozás élményére vágyik annak nem ajánlom, aki be akarja tartani a kreszt, annak igen. (mert nem lehet vele száguldozni)

- berúgókar, első tengely

Suzuki szakszervíz

Fenntartási költség (5) Évjárat 2004
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (5.2/10)

Suzuki