Szunnyadó táltos
A motor elég sokáig ált(5 év),régebben apám közlekedett vele de miután megunta a motorozást letette a vasat.Miután megszereztem a jogosítványomat elővettem rejtekhelyéről és megpróbáltam életet lehelni bele.Elég siralmas állapotban volt de egy gondos takarítástól már rá lehetett ismerni.Teljesen szétszedtem és minden alkatrészét kicseréltem.A teljes generál összege alig haladta meg a20ezer forintot.Aztán jött a festés majd az összeszerelés.Hát mondanom sem kell a látvány magáért beszélt.Jöhetett az indítás.Az első rúgást követően nagyon meglepődtem.Az első életjelet adta magáról 5 év óta.A második rúgásra pedik beindult.Megfelelő bejáratás után immáron a 3000.km-t teszem meg vele.Ezalatt az idő alatt csak a világitáskapcsoló ment tönkre.Végsebessége 67km/h.Nem egy vadállat de nagyon megbizható .Egyetlen hibája az hogy nem birja sokáig a csutkagázt.A motor tűlhevül köszönhetően annak hogy a henger hűtőbordázatának felülete viszonylag kicsi.A motor teljesitménye 3LE amihez 5 Nm nyomaték párosul 4800 1/min fordulatszámon.Ez elegendő ahoz hogy a motor hegyen-völgyön átjusson.Egy kis kipufogótuningal ez a teljesitmeny még egy picit növelhető.Lényeg a lényeg a motor nagyon jó menetdinamikai tulajdonságai közepes értéűek ám ennek ellenére jól élvezhető vele a motorozás.
- Világításkapcsoló,
Magamhoz