Motorok » Simson » S51 B1-3 1980 (49)

S51 B1-3 1980 (49)

Simson, a srácok kedvence

Új volt mikor megkaptam. Ára 14900Ft. Nagyon szépen ment, be lett járatva aztán had menjen. Elég hamar elkezdett csörögni, de ezzel sokáig elvolt. Többször mentünk 100-150Km-es távokat nyáron simán kibirta alig fogyasztott. Nagyon megbizható volt, soha nem kellett tolni. Akkor még 20Ft volt a benzin, rengeteget mentünk velük. Két fövel is ment mint a rakéta. Ja és akkoriban ez volt a csúcs, mindenki simsont szeretett volna, nem is lehetett kapni a boltokban. Ha érkezett pár darab azonnal elkapkodták. Szóval egy nagyon megbizható, strapabiró motorok az biztos. Bár napjainkra már jól megöregedtek. Kis hozzáértéssel karban lehet tartani,(ha van még alkatrész hozzá). Én 93-ban adtam el, mikor megvettem nagy szerelmemet a Ford escort XR3i-t.

- Egyszer kellett cserélni a kondit, fötengelyszimeringet mindkét oldalon. Váltóban leesett egy seeger gyürü, igy csak 1-es volt. Megkopott a nút. Acélrugó egy szeletével lett helyettesítve, soha többet nem volt vele gond. Még a bowdent cseréltem ha kellett.

Csak otthon javitottam, nem adtam senki kezébe.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1986
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.5/10)

Simson