Motorok » Simson » S50 B2 1976 (49)

S50 B2 1976 (49)

Sárga csacsi

Munkatársamtól vettem a kis sárga öszvért, aki a falujában vette egy ismerősétől.Még az eredeti szürke forgalmija is meg volt(nagymotorra volt vizsgáztatva), megkaptam hozzá.(forgalomból kivonva).A Simson 1992-ig nagymotor volt, majd utána gondolom pár suhanc tulaja volt aki elég jól leamortizálta.Motorikusan jó volt, csak hát az esztétika.....Kicsit kifényeztem, rendbe tettem a letördelt dolgokat, és már jártam is vele melózni, meg szórólapozni.Heti átlag 200km-rt mentem vele, volt mikor többet.Ehhez képest csak tavasszal a karbit kellett kipucolna(ha télen nem inditottam el eldugult), gyertyát cserélni, gyűrűzni, meg tűgörgőt cserélni.Más komoly baja nem volt(csak pár defekt).Mikor eladtam a motorja akkor is pöpec volt(a 110 kilóm és a heti 200km ellenére, bár a berúgótengellyel voltak gondok).

Az előző motoromnál nincs a listába: Puch Cobra GT50, 6.5LE némi (na jó, sok) módositással 11LE 12500fordulaton 110-es végsebességgel, és a 110 kilómmal.

- Defekt miatt belső gumi csere,elhasználódás miatt külső gumik cseréje, első kerékcsapágy,váltókar vége letört,berúgótengely,első teleszkópok,karburátor néha eldugult.

Én magam

Fenntartási költség (10) Évjárat 1978
Teljesítmény (2) Km vásárláskor 12000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.5/10)

Simson