Megbízható fecske, csak épp lomha:)
Kosárban állt 5 évig, még apám vette egy motorgyilkostól, aki besütötte.
Haverral raktuk össze, aki akkor autószerelő tanonc volt, én meg apám mellett dolgozgattam, a traktorosműhelyben. Jó tapasztalat volt, mert többet szereltük eleinte, mint mentünk vele.
Viszont, bár új henger és főtengely került rá, meg dugó, gyűrűkkel, ezek már utángyártott vackok voltat, ilyet ha lehet sose tegyetek egy motorba, szóval sose lett gyári minőség. A szomszéd Schwalbeja ugyanilyen volt, csak éppen ő volt az első tulaja neki. Na olyan az enyém sose lett, bár nagyon megbízható gép volt, a rekordja napi 200 km volt, gond nélkül. Nem egy erőgép, de 50-55-el tartósan megy, csak épp a tenyered megy tönkre közben a rezonanciától, mert lengővillás a drága, meg aztán 6000/percnél van a nyomatékgörbe csúcsa, úgyhogy pörgetni kell (rövid löketű motor). Nagyon szerettem, de megváltam tőle. Végülis megbízható moci, csak éppen az ember többre vágyik. Nagy bánatom, hogy nem lehetett bele 4. sebességet tenni, néha elbírta volna.
- Gyújtótekercs, kondenzátor, simmerringek, fékpofák, levegőrendszer a légszűrőtől a karbiig, úszó.
Magam javítottam
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1974 |