Motorok » Simson » S51 N 1980 (49)

S51 N 1980 (49)

fürge bicajom

Igazából első motorom simson volt,amin megtanultam motorozni az is,de most a mostani simsonomról irnék.
miután a nagykerekű rigám hanyagságomból elopták,gondoltam veszek valami zümögöt helybe(max 30km kőr igy akár 1nap van hogy 200km össztáv is),elvégre drága a benzin sajna,munkatársamnak egy frissen vásárolt ts mz miatt valamit portáról pakolni kellett,de a rigáját nemakarta és ugyis övé kiskerekű volt,jawa mustángot utálom meg az összes jaffát,igy a simsonon elmélkedtünk jó lenne nekem,de annyi pénzem nincs(pedig szinte ingyen adta haveri alapon),végül megbeszéltük 2részletbe kifizetem,és mivel neki kell a hely hát elhoztam.Azóta is mindenfele mindenhova elvisz.Eddig amik miatt cserbehagyott:
-dugattyú törmeléktől zárlatos lett a gyertya és nemvolt nálam gyertyakulcs(innen is köszi aki megálltál segíteni és hazavittél gyertyakulcsél yamaha srx -el neved nemugrik be)
-főtengely szimering már kuka volt és tolásra indult és nagyfordulaton ment de nemvolt időm a cserére,pedig volt ithon szimering,végül a barátnőméktől hazafelé már nembirtam betolnise(szintén hanyagság)
-eldugult karbi(toltam 2km t mert nemvolt nálam egy csavarhuzó és egy 10eskulcs),ez is hanyagság és a benzinbe kosz lehet sajna kishazánkban
-mekszakiton már mindig csak majdhogynem görbitgettem,állitgattam de eccer utközbe megadta magát(szerszám sosincs nálam,toltam legközleebbi flauba és ott flxelelő épitkező emberektől kértem egy csavarhuzot,beállitottam amenyire birtam és go haza,végül muszály volt beletenni az új mexakitót ami persze volt itthon)
összegezve ha karbatartod sose romlik el,illetve ha elhanyagolod leghyen nálad a következő:csavarhuzó,gyertyakulcs,10-13 esetleg mazohistáknak 17-19 kulcs,ha tulélőkészlet kell akkor gyertya,mexakito,szimering,gázbowden)
elmegy egy gyürűvel is!!!!
Aki generáloza és dugót vesz bele NE BERTA dugót vegyen,mert olyan puha mint a bili,felső gyürühorony benyomodik,mert lapul a dugó teteje ergó:1,nagyobb égéstér lesz,kisebb sűrités 2. beszorul a felső gyürű!!!
Ha mindnekép ezt szemetet kapod bele a boltokban érdemes a gyürühornyot a következő km nél kikaparni egy körömvágó ollóval:0,5,10,50,100,200,500,1000km utána úgy ahogy jó lesz
minőségi alkatrész sehol nincs hozzá sajnos :(
jól pakolható a nagy egyenes üllése miatt,3személyel is elmegy csak rendőr emgne lássa,kényelmes,tartósan szériába tudja a 60at,picit tuningolva tartós 70-80 de akkor zabál is,itt vidéken a tartós 60 elég nemnagyon tolnak le,tükröt érdemes rá venni a török kamionosok miatt!
közelbe mászkálni mindenkinek javaslom!
Mellete van sportmocim,sportkocsim,másik kismoci,stb de rövidtávra még a wécére is ezzel megyek annyira ideális erre a feladatra,és rettentően meglehet pakolni,néha csak lesnek rajta,de hát ő dolguk,nekem elég pár kilót cipelni 1tonna helyett és elég a 2,5liter benzin a 10liter helyett,meg ezzel a járán is leparkolok.

- gázbowden szakadás a digitális csuklóm és a kenetlen bowden miatt
- gyertya,mert időben nemcseréltem
- mekszakitó,szintén csak tákolgattam a végletekig
- szimeringek

Saját magam

Fenntartási költség (10) Évjárat 1986
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.7/10)

Simson