Fiatalkorom kismotorja
A motort újonnan vettem 1990-ben 14 éves koromban. Már évek óta ez volt az álmom. Ha volt időm azonnal ráültem és mentem vele. Az összes pénzemet, mindemet ráköltöttem (zömében üzemanyagra). Imádtam. A használt 7 év alatt 70000 km-t mentem vele. 10000 km-enként automatikusan dugattyú és gyűrűcsere, 40000 km-nél pedig főtengelyt is cseréltem. A motor soha nem hagyott cserben, mindig üzembiztos volt, pedig újkora óta csak teljes gázon használtam. Nekem 4,5 liter volt a fogyasztása, igaz zömében faluban és erdőben használtam.
Amik szerintem gyenge pontjaik:
-Váltó, és váltókar. A váltót gyakran kellett javítani a váltókart pedig megerősíteni.
-Első lengéscsillapítók: rugókat többször is cseréltem benn, mert eltörtek
-kipufogókönyök felfogatása a hengerhez, ez hamar lejött és "megölte" a menetet. Ez később egy "speciális hollanderrel" végleg megoldódott
- kár hogy léghűtéses, gyakran túlmelegedett
A motort csak saját magam javítottam. Az utolsó csavarig ismertem rajt mindent. Az akkori idők messze legjobb kismotorja volt. Nem is lehetett a többi szocialista motorhoz hasonlítani. Már 10 éve eladtam, de még mindig van hozzá rengeteg alkatrészem...
- Lengéscsillapítók elöl,
- Sebességváltó