Motorok » Simson » Schwalbe Kr 51_1 1964 (49)

Schwalbe Kr 51_1 1964 (49)

A szitáló kékség

A motor 1979-es utolsószériás darab ami jelenti a fekete lengővillákat, teleszkópokat, fényszórókeretet, hátsólámpa fém részét, műanyag fék és kuplungkart, hátsó külső fékkaros féket és az s50-es blokközepet. A gép édesapám tulajdonában van 1983 óta. Ő boldogan használta 1996-ig, amikor lerakta autóvásárlás miatt. 2002-ig kinnt állt az udvaron amikor is elkezdtem vele foglalkozni. Az egész motor teljesen fel lett újítva. Jogsi nélkül 1 év alatt bejárattam, aztán megszereztem a jogsit és hajtottam képességi(m)hez mérten:) A levezetett kilométerek alatt nem volt semmi gondja, csak annyi, hogy az eleje 40Km/h felett beremeg vagy beszitál amit már megszoktam mivel nem jöttem rá ennek az okára:( További tapasztalatok: eleinte fürge nyomatékos kis gép volt, aztán felszedtem pár kilót és meg is szoktam a gépet, így pedig kicsit kevés volt már nekem. Végsebessége 60-65Km/h, utazója 45-50Km/h. A merev blokkrögzítésnek hála eléggé rezonál :S de pörgetni is kell mivel 6000-res fordulat környékén adja le a maxot. Az ülés kicsit magasan van, pedig nem vagyok túl alacsony, de meg lehet szokni. Pakolhatósága elmegy, mivel pár dolog befér az ülés alá és az akksi helyére, továbbá a nagyobb cuccokat fel lehet gumipókozni a hátsó csomagtartóra. Fogyasztása is tűrhető ami jelenti a 3l-t. A burkolt felépítésnek köszönhetően az a praktikuma, hogy ha esik az eső a lábam csontszáraz marad:). Összességében nagyon megszerettem és egy takarékos, megbízható, olcsó fenntartású, kissé lomha de szerethető retrofeelinggel megáldott motort kaptam:). Schwalbe 4ever!

- Amikor még édesapám használta akkor elnyalta a hengeren a kipufogócsonk menetét, de semmi komoly, esetleg néhány karbipucolás. Amikor én kezdtem el használni, akkor komplett felújítás: blokkgenerál, váz és burkolatok festése, szilentcserék. Továbbá van egy olyan problémája, hogy 40Km/h-ától az eleje szitál amit máig nem tudtam orvosolni:( Egyébként a felújítás óta és amióta használom nem volt semmilyennemű probléma vele

Én és édesapám. Mindíg időre, precízen, szakszerűen dolgozunk. :)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1979
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.7/10)

Simson