Motorok » Simson » S51 B1-3 1980 (49)

S51 B1-3 1980 (49)

A legjobb a környéken:)

Szerencsés vagyok, mert valóban a környék legjobb szimóját tudhatom magaménak. Az enyém tényleg nem egy átlag-sámson, ugyanakkor az ára sem volt átlagos simson-mércével mérve. 100 ropiért más helyeken négyet is adnak belőle...

Csakhogy első motorom minden egyes forintját megérte, mivel remek és keveset használt állapotban sikerült megvennem, alig több mint 10 000km-rel az órájában. Szinte teljesen gyári állapotban volt, első tulajdonostól, alig akarta ideadni az öreg bácsi.

Még ma is szép (ritka)gyári Simson, persze a kopott alkatrészeket kicseréltük (markolatok, lábtartó, sárvédő gumi, tükör stb) és ami ezen kívül kiemeli Őt a tömeg-szimókból, az az átlagon felüli megbízhatósága, menetteljesítménye-és tulajdonságai. Mert jöhetett akármilyen sufnituning 70es, egyszerűen annyira kifinomultan működik a gépem, hogy nem tudnak lehagyni a szimós kollégák:)

Ha mindezidáig 50-nél nem többel, finoman használom a paripát, ma is a gyári cucokkal pötyögne. De egy tizenéves nyilván többször kíváncsi saját maga és gépezete korlátaira, épp´ ezért már a 3. dugattyú és a 2. henger kopik a piros tank alatt. Persze tuning nélkül. Picit ciripel, de ezért Simson, így szeressük:)

A negatívumok között szerepel a gyenge gyári elektromos rendszer, úgyhogy már egy ideje (5 év:) nincs indexem és dudám, és akksi nélkül a ledes! hőfokmérőm sem működik, node egy Simsonnál ez megbocsájtható...

Egy S51-es tényleg a legjobb kezdőmotor. És sokkal több annál. Az első (igazi) motorod. És ha 40-50 között mész, bárhová elvisz. És mindezért kér 2 lityót százanként. És bármilyen útburkolaton. Mert tényleg tökmindegy, hogy tél vagy nyár, hideg vagy meleg, aszfalt vagy földút, a kis Szimó mindenben partner. Mindennapi használatra tökéletes és a hosszú túrákat is remekül bírja: voltam vele Kunmadarason, Tisza-tónál, Budapesten és Szlovákiába is elvitt - és haza is hozott.

KakucsRing: 1:08 :)
72km/h

Sok jó km-t mindenkinek!
KT#14

- irányjelző, duda, hőfokmérő
- 2x dugócsere, 1x hengercsere

Fenntartási költség (10) Évjárat 1984
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20500
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.3/10)

Simson