Motorok » Simson » S51 B1-4 1980 (49)

S51 B1-4 1980 (49)

a kis kitartó

hamar elkapott a motorozási vágy kb ugy 12 évesen már elkezdtem gyakorolni. 14 évesen már vettem egy romettot a husvéti pénzemböl,de mindig is egy simóra vágytam,csak azok ugyebár nem volt olyan olcsó akkor se,a szüleimtöl meg ugyse kaptam mert még jogsim se volt. utánna sikerült vennem egy gyári 4 sebességest de azt hamar eladtam hülye fejjel,meg aztán megvolt az induló tőke és adtam vettem őket egyfojtába. majd nagysokára leraktam a jogsit és leragadtam az egyik 4 sebeségesnél. rengeteget motoroztunk a haverokkal,de rengeteget gyilkoltam is. egész nap csak rajta ültem. tekergés hajnal 2-3-ig aztán alvás délig és aztán kezdödött minden ugyanugy. nagyon szerettem mert kicsi fogyasztása volt neki nagyon megbizható is volt,és nem is ment olyan rosszul. söt én még mindig azt mondom,hogy ebbe a kategóriába nincs még mái napig se jobb motor töle. olvastam több itélkezöt aki csak szidja össze-vissza,hogy szar,meg hogy lejárt az ideje de azok hülyék. egyszer kell megcsinálni egy simót normálisan és nemigen lesz vele gond. én pl ugy jártam az ernyémmel,hogy még egy gyertyakulcs sem volt nálam. és soha nem volt vele gond. pedig mint már emlitettem az a moci nem igazán volt kimélve. igaz,hogy minden öszre már csörgött csattogott és felkellet ujitani,de cserbe sose hagyott. a simsonnak talán egyetlen gondja az,hogy egyszer meghajtsuk egészségesen és akkor már becsörgösödik a mocija. kényelmesnek is mondható bár ilyen énfajta 190 centis lombrágónak már eléggé elgémberedik a lába egy hosszabb kör után,de ezt el kell nézni neki. azért csak nem egy túra motor. néha még a kondi baszkódott de aztán kibasztam vele mert kiraktam az oldaldeknibe és utánna már ment mindig mint a kis angyal. összeségébe tényleg egy nagyon jó és bevált kis motor,csak egy idö után keveseltem azt a pár köbcentit a tank alatt. de segédmotorok közt és ebbe a kategóriába bátran merem állitani,hogy a simónak párja nincs. aki csak venni akar annak bátran merem ajánlani.

- nem igazán volt rá jellemzö,bár néha rá kellet költeni pár száz forintot

haverral,piróval csinálgattuk általába

Fenntartási költség (10) Évjárat 1990
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 20000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.4/10)

Simson