MZ ES 250/2 Trophy..a beteljesült álom!
1969 április 3-n Zschopauban a mintaboltban vásároltam(részben ezért mentem ki dolgozni annakidején 3 évre az NDK-ba)és miután motoroztam haza a 20
km lévő Karl-Marx-Stadtba élvezve a motor sima járását(a Pannónia ehhez képest egy traktor volt)úgy gondoltam szerencsés ember vagyok,hogy a vágyam teljesült!Nekem nagyon jól működött,volt hogy 2x hazamotoroztam Verpelétre,amely 850 km volt és vissza is!Soha nem hagyott cserben!Fontos volt a megszakítónál a filc olajozása és mindig kellet,hogy legyen tartalék biztosíték,valamiért nálam párszor kiment és egyszer nem volt nálam,a Fecske cigarettának az alumfóliálából csináltam és úgy motoroztamvagy 2 hónapig!A fogyasztás az 3,5-5lit között változott!Tengerpartra 2 személyel+csomagok!Az első lengővillának köszönhetően az utegyenlőtleségeket jól kisímította!2 személyel+csomagokkal viszont az eleje elkönnyült és óvatosan kellett kanyarodni!A "Pupos"ilyen vonatkozásban jobb volt!90-110 között volt az utazó a vége talán 135 körül lehetett!A hátsó gumikat szezononként kellett cserélni!..Én nagyon meg voltam elégedve vele!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1969 |
Előző motorja? | 125 | Következő motorja? | – |