A hibáit leszámítva egész jó
Tavaly nyáron, ballagás után, egy kis pénzhez jutva gondoltam egyet, milyen jó lenne nyáron robogni mindenfelé. Körübelül egy hónapot jártam utána a dolgoknak, voltam jópár használt motor kereskedésben. Egy megjelenésre sportos, gyors kis gépet kerestem, kináltak nekem egy csomo Yamahát meg Aprilliát, szépek is volak, jól is metnek, csak féltem, mert nem volt rájuk garancia. Igy hát ügy döntöttem új motort veszek, csakhát félmilió egy robogóért, az egy kicsit necces, nem az én pénztárcámnak való. Amikor megláttam a Motowell Magnet Sportot, rögtön megtetszett, mondjuk az ára nem, majdnem 300 000 Ft...de volt hozzá bukósisag távirányító...összehútam a nadrágszíjjat ahogy lehetett, és megvettem, új motor, 1 év garánciával...1000 km ig ugyebár csak 40 et ment, le volt szabályozva...1000 km er alatt igazából nem volt vele problémám, csak az hogy nagyons okat evett amikor olyan kedve volt 3,9 l...aztán amikor 1000 km benne lett akkor kiszedettem a folytást, ami 12 000 Ft omba volt...és reménykedtem hogy a vételnél említett 80 at majd viszi...és itt jöttek az első gondok...nem vitt többet 65 nél, melette bepuszilta a 3,5 l ert...ekkor jött a gyújtás probléma, gyertya csere...aztán 70 et vitte, idegesített hogy nem megy ugy mint ahogy szeretném, de nem volt időm mindig szervizbe járni, dolgozni jártam vele, meg mindenfelé, nem volt semmi gond, megbízható volt...két hónap alatt 2000km ert tettem bele. Aztán jött a szeptember, fősuli, nem nagyon használtam, október elején metenm vele tavaly utoljára akkor nagyon ment, 80 at vitte, nagyon megörültem neki, de ezzel együtt sajna rájöttem hogy a léghütés ne az igazi, szerintem nem dolgozik megfeleően a ventilátor ami nyomatja neki a levegőt, egyszóval, 20 fok alatt rakéta, utána turbós Babetta. Jött a tavasz, a jó idő, elővettem, 100 km után, egyik reggel inditotam be, mentem vele 30 m ert, és lefulladt. A szerelőnek is belekerült egy duánjába míg meglelete a hibát, a gyertyapipa. Amugy, amikor a gyújtás cserélték akkor is kb 30 m utám lefulladt. Most már 2600km van benne, semmi baja, lekopogom...de sajna már csak 3 hónap garancia van rajta. Remélem több nagy hiája nem lesz.
- gyújtás elektronika, párszor beköpte a gyertyát na meg a gyertyapipa
Siófok, Motowell
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |