Megbízható városi robi, de hétvégén is előkaphatod!
Tavaly ősz elején vettem, Kazincbarcikán. A márkaboltban az eladók szakmai hozzáértésével és a kiszolgálással elégedett voltam. Megjegyzem én sem vagyok lajikus a témában. Szóval a motorral elégedett vagyok alapjában véve. Motorikusan, jó, megbízható, műanyag idomjai széleit közelről megszemléve látszik hogy olcsó kategóriás moci, mert a sorját nem mindenhol távolították el. Persze ez csak közelről látszik, van aki az életben nem veszi észre. Viszont a műanyag idomok nem peregnek szét a falusi utakon sem, mint más kínai márkáknak. Doboztartója 15mm-es csőből van hegesztve, egy megfelelő minőségű dobozzal jól bírja a zötykölődést. Rugózása kemény, szokni kell, pedig állítható a hátsó teló, de még a legalacsonyabb fokozaton is az. Két személynél nem hátrány, kanyarokban előny. Fékjei jók, a hátsó dob is jól fog, dobfék mivoltához képest. Lábtere picit lehetne nagyobb, én 183 cm vagyok, nekem még jó, de 190 körülieknek nem biztos hogy kényelmes lenne már. Az ülésével és üléspozíciójával nincs gond. Boltbajárós moci, tehát 70-80-at még szeret, de ettől nagyobb sebességnél már eléggé fogni kell a kormányt. Kb 100-at megy, az órája vagy 10 km/h-t csal felső tartományban. Fogyasztása 3 liter is lehet ha az ember 60-al megy vele. Nekem 3,5 , de ha az ember városi forgalomban 100-200 métereket megy vele, akkor ettől több is.
Ár/érték aránya kiváló. Műszerfala elég egszerű, igénytelen. A beépített óra vízálló gumigombjait erőből kell nyomni. Benzinszintmérője nagyon későn jön be tartományba, szerintem akkor már másfél liter benzin biztos lejön a tankból. Nekem egyszer ragadt be rajta a féklámpa kapcsoló egy alapos mosás után, egy kis olaj segített rajta, nem vittem szervízbe se. Berúgókarral indítani még egy férfinek is becsületére válik, ha egy női tulajnak lemerül az akksi, az bajban lesz ha nincs más a közelében.
- mosáskor belement a víz a féklámpa kapcsolóba és beragadt
Kazincbarcika, Kymco márkakereskedés
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |