Motorok » Kymco

Super 8 2T, 50

Jó választás

Idén már a negyedik szezont fogom megkezdeni a robogóval, amit 2010-ben vettem. Egész jó áron megkaptam újonnan a kicsikét, úgyhogy alig vártam, hogy járhassak vele. Be kell vallanom, nem csalódtam. Ötveneshez képest eléggé jól gyorsul (igaz, legtöbbször magam ülök rajta). Naponta 30 kilométert is megyek vele, a testhelyzet kezdetben kicsit szokatlan volt rajta, de megszokható és mostanra már kellemesnek is mondanám. A nagy kerekek jól elnyelik az útegyenetlenségeket, jól kanyarodik, erősek a fékei. A felszerelt hátsó doboznak hála kisebb bevásárlás is kivitelezhető a motorral. 1000 km után eltávolítottam belőle a fojtást, így a végsebessége a szerény 45-ről 70-75-re módosult, amivel módfelett elégedett vagyok.
A motor árnyoldalát a berozsdált gyújtásrendszer jelenti, illetve a kezdetektől nehézkes az elektromos gyújtás meleg motornál. Elkapja, de néha csak másodjára, harmadjára.
Ezen a két negatívumon kívül csak örömet okoz nekem a kicsike, amint jobb idők vannak, már senki sem kényszerítene bele az autóba, csakis a motorra ülök fel. Karbantartása anyagilag nem megterhelő, a műanyag részek megfelelő tisztításával bármikor újszerű a kinézete.
Szeretem, nagyon elégedett vagyok vele!

- az elektromos gyújtás rozsdásodott be rajta (csere helyett letisztították)

HIM Motoshop, Galánta

Fenntartási költség (7) Évjárat 2009
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás l
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.4/10)

Kymco