A leghűségesebb társ a kutya után
Egy 50-es Malagutit cseréltem erre a hajóra, és azóta sem tudok vele betelni. Már az elején furcsa volt, hogy mivel a műszerfal nem fordul a kormánnyal, sokkal inkább lehet motorként vezetni, mint robogóként. A 12 collos kerekek elég picik, kátyúba menve akkorát csattanik az egész, mint a tnt. Elöl-hátul tárcsafék vigyáz rám, igaz már nem a leghatékonyabban, mert a motor előéletéről semmit sem tudok. Először, mikor megláttam a kilóméterórát, teljesen tönkrementem idegileg: 125-ös gépben több, mint 30000 Km? Aztán azt gondoltam, lesz ami lesz, használom amíg szét nem esik. Azóta mentem vele majdnem 7000 Km-t, ezalatt 2-szer cseréltem benn olajat(nagyon jó minőségűt!), meg egyszer első izzót, és ennyi. Indul, megy, kényelmes, erős, még most is.
Mondjuk ha véletlenül 2-hétig nem használom, nehezen indul, de most, hogy minden nap 60-70 Km-t beletekerek, pöccre indul. Gyári 11 lóerős, de abból egy sem veszett el, mert nagyon erős. 60-70 között van egy kis törés, de utána folyamatosan húz a végsebességig, ami 110-120 Km/h. Ja és 100-ra kerek 10 másodperc alatt gyorsul! Szóval városban az autók között kicsit úgy érzem magam, mint egy nagy ezressel az autópályán. Hangja csúcs, gyári dobbal is kb 400-as chopper.
Végére hagytam a fogyasztást. Mikor az izzót cseréltettem, kicsit átnézettem a gépet, és a szaki valami olyasmit mondott, hogy furcsa a benzinellátása, olyan, mint a régi Golf II-en a mechanikus injektor. Hát nem tudom, így van-e, de nálam közúti forgalomban, 90-110-es átlaggal, kevés várossal fűszerezve 2,7 litert fogyaszt!! Ez tisztán városban felmegy 3-ra. Szinte érthetetlen, de igaz.
Végül még annyit, hogy a két év alatt egy rossz köhintése nem volt, és még így 40000 Km-rel is minden nap teljes nyugalommal ülök fel rá. Ajánlom mindenkinek, mert olcsó, keveset fogyaszt, nagyon megbízható, és meg lehet rajt tanulni motorozni is.
- Semmi!!! Na jó, egy izzó kiégett. :-))))
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |