No limit bike
Valójában egy 950 Adventure-ról van szó, de a listában nem szerepel.
Szóval szenzációs gép, bejártam vele Albániát, Montenegrót, Ukrajnát, Boszniát csak hogy az izgalmasabbakat említsem. Hegyeket, síkságokat, tengerpartot. A Nyugat Európai helyekről nem beszélek, mert az sima ügy, semmi kihívás, mindenki arra megy.
Tehát mindegy, hogy milyen minőségű út van a kerekek alatt, aszfalt, murva, döngölt vagy makadám, lehet menni a cél felé. Simán pakolható, két személy plusz a cuccok. Még nem tudom hol vannak a korlátai. A kényelméről annyit, hogy többször mentem egy nap alatt 1000 km feletti távolságra, egy-másszor két személlyel is. Úttartása megfelelő, erőlködés nélkül tud terhelten 160 -as utazót és akkor még van benne tartalék. Meghibásodás eddig csak egyszer fordult elő, most a teszt írásakor 39500 km-nél vittem szervizbe, (ezért kapott 9-et a megbízhatóságra) mivel az alsó kuplung munkahenger folyatta az olajat. Nem vált üzemképtelenné, "okosan" kitartott míg gondos kezek megjavítják. 42300km-nél az első láncszett csere. Itt meg kell említenem, hogy egy automata láncolajozó van a gépen, téli-nyári olajjal használtam évszknak megfelelően.
Az úttalan utakon való közlekedés nem telt el nyomtalanul, most a 45 ezres nagyszerviz alkalmával az első felnit görgőzni kell. A futott km alatt, most került fel a 3. első gumi. A 4. hátsógumi 49 ezernél került fel. Most az 52500 -as szerviz is megvolt, eddig más gondom nem volt vele.
Tömören: el vagyok ragadtatva a kvalitásaitól!
Ugye azt kérik, hogy említsek meg rossz tulajdonságait is. Nos lehet, hogy maximalista vagyok, de az az alsó kuplung munkahenger meghibásodás kicsit megrendítte a bizalmamat. Viszont meg kell említenem, hogy a vidéki szervizekben könnyen elfeledkeznek a kuplunghidraulika olaj cseréjéről.
- Alsó kuplung munkahenger,39500km-nél.
Ocsa
Ajka, Veszprém