Mint egy sváci óra ...
50-es Matrix-ról váltottam 125-re. Érdekes volt a változás, akkor még úgy tűnt szenzációsan megy. Aztán kiderültek a hibák. Az előző tulaj tuningolni próbálta, vagy a szerelő nem volt a helyzet magaslatán. A subertű forrasztott "mókolással" volt rögzítve, repedezett csövek, a hajtószíj 50-esbe való, a variátor csörög. Az akkut kinyírta, hogy nem volt töltés.
De rátaláltam a hatvani szervízre és megoldódott az öszzes problémám. Ki lett cserélve a karburátor, finomra lett hangolva. Óriási változás állt be a motor dinamikájában. Húzott, mint egy rakéta, nem türt ellentmondást és mégis csak 2,5l evett százon. Az én 113 kilómat és plussz a felszereléseket, szerszámokat simán vitte tartósan 85-el. A vége olyan 90-95 körül volt, de kicsit lejtős úton verdeste a mutató a 120-at.
Ki lett cserélve a variátor, a csörgés megszűnt. Sima járása olyan volt, mint amikor a cica dorombol. Kifejezetten halk lett a motor.
Bár nagyon lenézik a Keeway márkát, de akkor is egy megbízható márka. Persze szerelő is kell hozzá, aki érti a dolgát. A motor a szervízt követően rendkívül megbízható lett. Levezettem 10000km legapróbb hiba nélkül.
- Berugókar; 50-esbe való szíj volt benne, csere jó minőségű szíjra, variátor görgők; fesz.tekercs
Motoshop Budapest, Csömöri út 55 ... nem voltam elragattatva tölűk. Azt kértem nézzék át rendesen a motort, de jóformán semmit nem csináltak vele. Működik, csak a torka véres. Olybá tűnik, muszályból dolgoznak.
Scooter szervíz Budapest, Rákosi út 178 ... amiért odavittem azt azt jól megcsinálták, csak érdekes volt, hogy elektromos rendszerhez külsős szerelőt hívnak ...
Keeway Márkaszervíz Hatvan Nádasdy Tamás út 16. ... Maga a szervíz családias hangulatú, kifejezetten segítőkészek. A szervíz kifogástalan, a hozzállás példamutató. Bátran merem ajánlani bárkinek. Itt megmutatkozik, hogy aki szereti és élvezi a munkáját, az mire képes.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |
Előző motorja? | Matrix 50 | Következő motorja? | SR 50 |