Motorok » Keeway » F-Act 2007 (50)

F-Act 2007 (50)

Kis kínai církáló

2009 Márciusban vettem ezt a kis kínai masinát. Ez egy 100as verzió, pezsgő színben. Mivel már nem gyártják, egy készleten maradt darabot sikerült találni 250ért.
Kicsit féltem a kínai minőségtől, de eddig nem bántam meg a vételt.
Mindjárt az elején kalandosan indult az ismerkedés, ugyanis egy vidéki kereskedésből hazafelé megállt a motor. A kereskedő készségesen jött és segített, hazáig eljutottam vele, de akkor már tudtam, hogy valami gond van. Crazyhez elvittem, első körben azt mondták karbi tisztítás. Ez nem tűnt nagy dolognak, de megdöbbentem, amikor kiderült, hogy fizetnem kell érte. Mint kiderült, a garancia csak abban a kereskedésben érvényes, ahol vette az ember. Gratula Keeway. Persze azért megoldottam a gondot. Viszont a motor továbbra is megállt, a túlfolyón csöpögött a benzin. Másnap megint vissza a Crazybe. Egy kis állítás után közölték, hogy lehet karbi csere lesz. Még aznap visszaszóltam, hogy rendeljék meg, mert továbbra is megáll. 4-5 nap alatt megjött, korrekten és gariban megcsinálták a cserét, azóta tökéletes. Ezúton is köszönöm a Crazynek.
De most a mociról is már szót. Egészen jól megy, amit el is várok, mert 201 cm, 120 kg vagyok alapból és ehhez kell az erő. Meglepően jól visz, és ehhez képest nem fogyaszt. 150-160 km egy tank. Mivel még bejáratós, nem húztam meg végre, de 80at már mentem vele és ennél többet tud. A tükrök tényleg nem tökéletesek, kabátban hajolgatni kell, hogy lássak benne. Az ülés sem kényelmes, lehet, hogy csak a magasságom miatt, de 20-30 perc után már zsibbad a tököm.
Amit még észrevettem, hogy csikorog a fék, és indulásnál, alacsony sebességnél gyorsításkor valami kicsit csikorog. Majd az 1000es szervizben rákérdezek.
Mindenkinek ajánlom, munkába járásra tökéletes. Ezek után bátran állítom, egy Runner vagy egy Aprillia 50es messze nem ér 600at.

- Karburátor, gyárilag rossz volt. Csere.

Crazy

Korrektek, de drágák. Viszont legalább értenek hozzá.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2009
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.5/10)

Keeway