Motorok » Keeway

F-Act 2007 (50)

Kínai óccó...nem annira cípősz :)

Keeway F-act EVO(50)
2012 áprilisában vásároltam a gépet.A neten rendeltem meg és kb. 1 hét telefonálgatás és huzavona(hitel,stb)után házhoz szállították.
Csak azért vettem újat,mert nem értek a robogókhoz és a delta sugarú környezetemben sem volt senki aki segített volna,és így ha a saját hibámból is de megtanulok érteni hozzá.
A bejáratás 1000 km volt,bár már 500-nál kivetethettem volna a folytást belőle.A legközelebbi szervízbe vittem...meg is csinálták,készségesen elmondta a szerelő mire ügyeljek stb.3000 km-ként kötelző szervíze van és hogy a garanciát ne bukjam folyamatosan vittem.Mindennapos munkába járásra vettem a gépet napi 30-40 km útra,így gyorsan beletekertem a 3000-et.
A probléma 4200 km körül jelentkezett.Munkába menet egyszer csak leállt menet közben a motor és vagy 20 percig el sem indult.Persze rögtön vittem a az első szervízbe .Olaj adagoló állítás,egy nagyobb ventillátort vettem bele-"ottani jótanácsra"-,mert mint mondták túlmelegedett,-"de ezzel már nem fog"-gond most már nem lehet.5-6000 km között 4-szer állt meg alattam és már kezdett csörgő hangja lenni.Utánaolvasás telefonálgatás,otthon átnézés ...kisült nem megy az olajadagolás(ki tudja mióta).Elvittem a fent említett helyre.
-Itt vásárolta a robogót?
-Nem..de a garancia szerint...
..akkor nem tudok segíteni,vissza kell vinni oda ahonnan vette...(mivan???????)
Keeway "főhadiszállást"felhívom a problémámmal.
-Igen így érvényes a garancia és így intézik a szervízt is.
-Már bocsánat kiskezitcsókolom,ha én teszem azt Győrben lakok és Debrecenben vásárolom a gépet akkor a lakhelyem szerint legközelebb eső szervízbe hiába viszem el akkor nem foglalkoznak vele?
-Igen... (KÖSZI B*****!)
Nos így vittem el a második helyre ahonnan eredetileg származott a motor.
2 hétig kellett nélkülöznöm.A hiba oka egy műanyag 2000 Ft-os alkatrész volt amit ha"időben"észrevesznek nincs gond.Garanciában kicserélték a hajtókart,csapágyakat,stb.Elmondták és ezt itt most mindenkinek szól aki vásárlásra adja a fejét jól figyeljen:10-ből 9 motornak ez gyári problémája,de időben kezelhető egy cserealkatrésszel.Nekem azóta is működik rendszeresen ellenőrzöm az olajfogyást és az adagolást is.
Ettől a kellemetlen szituációtól eltekintve nagyon meg vagyok elégedve vele.
A tömegközlekedést teljesen kiváltotta.Pest megyében lakok 20 km-re a munkahelyemtől,de az utazási időm(nem vicc)4 óra oda-vissza.Ezt sikerül napi 1 órára redukálnom a robogóval.
A végsebessége 65 km/h...kizsírozott 45 fokos szakadékban hátszéllel megy 70-75-öt is :) A fogyasztása 2,6-3 liter között van.Amit írnak róla hogy egy teljes bukósisak elfér az ülés alatt,az nem igaz.Talán egy fél.A kinézete és az amit tud nekem tökéletesen megfelel.Voltam vele földúton és aszfalton illetve sárban is dagasztottam.Mindig útra kész.Bármikor"mellérúgok" már berreg is.Vettem hozzá egy Lábtakaró"henteskötényt"2012 december 6-ig tudtam vele az előző szezonban menni.És nem fáztam!Tavasszal karburátor pucolás pár rúgás és önindító köszörülés után beindult úgy hogy az akkumulátort se vettem ki belőle.Persze ehhez hozzá tartozik hogy télen a sufniban 2 hetente azért beindítottam.
Mindent összevetve nem csalódtam a márkában.Bárkinek bátran ajánlom.
Jelenleg a 10000-ik kilométerhez közeledek,és ha lesz még élményem azt is megosztom.

- Hajtókar,csapágyak,stb(0 Ft még garanciában szerencsére)
- Gyújtógyertya(1100 Ft)
- Izzó(HS1 1200 Ft körül)
- Ékszíj(5000 Ft!!)
- Görgők(1900 Ft)
- Kilométer óra spirál(0 Ft ezt házilag mert csak kitekeredett a helyéről :))

17 ROBOGÓ KERESKEDÉS
Amíg nem kellett komolyabban belenyúlni,és fizettem addig készséges a szerelő.Garancia szó hallatán és a "nem itt vásároltam " mondatra egyből le lettem koptatva..... :/

Motorcenter 2005 Kft.Érd
Igazándiból nagyon kedvesek és segítőkészek.Viszont előre kell egyeztetni velük időpontot.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2011
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.7/10)

Keeway